ΛΑΚΩΝΙΑ. «Θύματα» ατόμων που καταφέρνουν να τους αποσπάσουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών ή πιστωτικών καρτών «πέφτουν» το τελευταίο διάστημα στη Λακωνία, ανυποψίαστοι πολίτες και επιχειρηματίες.

Τι έχει συμβεί;

Όπως έγινε γνωστό, διάφοροι επιτήδειοι προσποιούμενοι τους πελάτες ή τους διαχειριστές σε πλατφόρμες, όπως Google, Booking κ.α., αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις εκπρόσωπους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (με την πρόφαση επιστροφής χρημάτων), κατάφεραν να εξαπατήσουν πολίτες και επιχειρηματίες σε Ελαφόνησο, Νεάπολη, Μονεμβασία και κάποιες περιοχές της Μάνης.

Απέσπασαν και ποσό 240.000 €!

Αποτέλεσμα της απάτης ήταν να αποκτηθεί πρόσβαση ακόμα και σε τραπεζικούς λογαριασμούς, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά, που σε μια των περιπτώσεων ξεπέρασε το απίστευτο πόσο των 240.000 €.

  • Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων – Διαμερισμάτων Μονεμβασίας

Ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων – Διαμερισμάτων Μονεμβασίας, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα, συνιστά στα μέλη του «…να διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς αποκλειστικά για προκαταβολές, με μικρά ποσά σε αυτούς, ώστε ακόμα και εάν συμβεί κάτι ή ζημία να είναι ελάχιστη».

Τέλος, συστήνεται οι πολίτες να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους, ενώ στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας , έχουν αναρτηθεί χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή περιπτώσεων εξαπάτησης…

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις