Γράφει ο Παναγιώτης Τζουνάκος

Με αφορμή την «αγανάκτηση» της κας Μενδώνη για την επίδειξη μόδας του οίκου Erdem στην αίθουσα των γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο, σημειώνω μερικά που έχουν γίνει στη θητεία της με άδεια του ΥΠΠΟ.

-Η σχεδιάστρια μόδας Μαίρη Κατράντζου τον Οκτώβρη του 2019 παρουσίασε τις δημιουργίες της στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο για λογαριασμό του ιδρύματος Ελπίδα της Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

-Τα μοντέλα του γαλλικού οίκου Dior το καλοκαίρι του 2021 πόζαραν ανάμεσα στους δωρικούς κίονες του Παρθενώνα, με την τσιμεντοστρωμένη πλέον Ακρόπολη να αναδεικνύεται σε διεθνή πασαρέλα.

-Στο Βυζαντινό Μουσείο την Κυριακή 23/4/2023 άρχισαν να καταφτάνουν δίσκοι με κόλλυβα για ένα …μνημόσυνο, με τον νεοδιόριστο πρόεδρο να δηλώνει ότι θα δίνεται για εκδηλώσεις, γάμους, βαφτίσεις κ.λπ.

-Το Μουσείο «Στοά του Αττάλου» τον Μάιο του 2023 παραχωρήθηκε για δείπνο, οργανωμένο από τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι μετά την απονομή των βραβείων Pritzker. Στρώθηκε μεγάλη τραπεζαρία στον προθάλαμο του Μουσείου, μέσα στη Στοά.

Άραγε τι μας επιφυλάσσει η νέα νομική μορφή των Μουσείων με τη μετατροπή τους σε ΝΠΔΔ; Θα δούμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και στο εξαιρετικό Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (ίσως το καλύτερο στον κόσμο) και στο αίθριο του Μουσείου της Ακρόπολης;

Ας αφήσει λοιπόν η κα Μενδώνη τις επικοινωνιακού τύπου διαμαρτυρίες και ας προστατεύσει τη βαριά μας κληρονομιά, κάτι που δεν φαίνεται να κάνει μέχρι τώρα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις