Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) εξέδωσε ανακοίνωση για το black out που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής 7/2/21

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 11.05 μ.μ., στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ που βρίσκεται στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές, με αποτέλεσμα το ΚΥΤ να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Από τη βλάβη επηρεάστηκε το κέντρο της Αθήνας, ο Πειραιάς, περιοχές της Δυτικής Αττικής καθώς και της Πελοποννήσου. Καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες από τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ για να αποκατασταθεί η ζημιά.

Στο σημείο μετέβησαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας και ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, συνοδεία αρμοδίων στελεχών της Διοίκησης του Διαχειριστή.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αττική η λειτουργία του Συστήματος επανήλθε εντός 40 λεπτών και στην Ανατ. Πελοπόννησο εντός 55 λεπτών.

Η κατάσβεση της πυρκαγιάς συνεχίστηκε μέχρι το ξημέρωμα από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής χωρίς, ευτυχώς να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Η αιτία της πυρκαγιάς διερευνάται.