ΕΛΛΑΔΑ. Η κυρία Μακρή έκανε λόγο για «πληρέστατη ετοιμότητα» των σχολικών μονάδων, ενώ αναφέρθηκε στην Παράλληλη Στήριξη, στα Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία και στους μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών που έγιναν φέτος.

Η υφυπουργός Παιδείας τόνισε ακόμη ότι πιθανότατα εντός της εβδομάδας θα εξειδικευτούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία, πάντως, «θα είναι διαφοροποιημένα σε σχέση με πέρυσι διότι φέτος έχουμε το εμβόλιο».

«Δεν θα κλείνει το σχολείο με ένα κρούσμα», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ωστόσο πως θα υπάρχουν μέτρα, όπως «η ιχνηλάτηση και οι μάσκες».

Χωρίς τεστ δεν μπαίνουν στην τάξη

Το βέβαιο, επίσης, είναι πως οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να εισέρχονται στην αίθουσα διδασκαλίας είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε με πιστοποιητικό νόσησης είτε με δυο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα τα οποία «θα κάνουν με δική τους φροντίδα και δική τους δαπάνη… Χωρίς εργαστηριακό τεστ δεν θα ασκούν τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα».

Αναφερόμενη στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών η υφυπουργός Παιδείας είπε πως μέχρι στιγμής πως δεν έχει εμβολιαστεί το 20%. Εξ αυτών το 10% εκτιμάται πως έχει νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο και επομένως «αθωράκιστοι είναι το 10%» για το οποίους θα απαιτείται το διπλό εργαστηριακό τεστ κάθε εβδομάδα τόσο για τους διορισμένους όσο και για τους αναπληρωτές.

Ακούστε όλα όσα είπε η Ζέττα Μακρή στη Μαρία Σαμολαδά:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις