ΕΛΛΑΔΑ. Πίσω στα θρανία από τις 13 Σεπτεμβρίου χωρίς να διακόπτεται η δια ζώσης εκπαίδευσης εξαιτίας της πανδημίας. Αυτή είναι η επιδίωξη της κυβέρνησης ύστερα από δυο σχολικές χρονιές που πέρασαν κυρίως με τηλεκπαίδευση.

Ο εμβολιασμός των οικογενειών αλλά και πολλών μαθητών καθώς και τα αυξημένα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, δίνουν την ελπίδα σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα για την επιστροφή στους γνώριμους, φυσιολογικούς ρυθμούς.

Αλλάζουν τα πρωτόκολλα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν θα έχουν καμία σχέση με τα περσινά, με το μεγαλύτερο βάρος να εστιάζεται στα αυξημένα τεστ. Οι ειδικοί από την άλλη εισηγούνται μάσκα παντού, εκτός από το μάθημα της γυμναστικής.

Όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3, η κυβέρνηση συζητά το θέμα με την επιτροπή των ειδικών και τις επόμενες ήμερες θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

«Φεύγουμε από την λογική του κλεισίματος τμήματος και πάμε σε αυξημένο testing και περισσότερα εργαστηριακά τεστ και μάσκα παντού πλην της γυμναστικής», σημείωσε η κ. Κεραμέως.

Πώς θα αντιμετωπιστούν τα κρούσματα στην τάξη

Εφόσον νοσήσει ο διπλανός στο θρανίο. Οσοι είναι στο μπροστινό και στο πίσω θρανίο, εφόσον δεν έκαναν σωστή ή καθόλου χρήση μάσκας, θα τίθενται σε καραντίνα για μία εβδομάδα και θα επιστρέφουν αφού θα έχουν κάνει rapid test.
Οι υπόλοιποι μαθητές του τμήματος, εφόσον είναι ανεμβολίαστοι, θα κάνουν ένα rapid test, θα ακολουθήσουν δύο self tests και την 7η ημέρα άλλο ένα rapid test. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, η επιτροπή των ειδικών είχε υιοθετήσει πιο σκληρή στάση αρχικά, ζητώντας επιστροφή με rapid και μοριακό τεστ, ωστόσο τελικώς -και λόγω του κόστους που συνεπάγεται-, σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας, συμφώνησαν για το self test.
Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα υποβάλλονται σε δύο rapid test την εβδομάδα με δική τους δαπάνη.

Μέτρα για τους εκπαιδευτικούς

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί θα οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.

Μέχρι τότε, θα μπορούν οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο να παραλαμβάνουν δύο αυτοδιαγνωστικά (σελφ) τεστ από τα φαρμακεία (εργάσιμες ώρες, πλην διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων), από σήμερα, Τρίτη 31 Αυγούστου και ως την ερχόμενη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, τα οποία θα διενεργήσουν ως εξής: ένα προ της ανάληψης υπηρεσίας στη σχολική τους μονάδα αύριο, Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, και ένα δεύτερο πριν προσέλθουν στα σχολεία την επόμενη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου. Η δήλωση του αποτελέσματος θα πραγματοποιείται με την ισχύουσα και κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά διαδικασία.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις