ΕΛΛΑΔΑ. «Περίτρανη επιβεβαίωση ότι τα ζητήματα που θέσαμε με την Επίκαιρη Ερώτησή μας προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κυριαρχούν, είναι το γεγονός ότι αυτές τις μέρες συγκαλείται το Συμβούλιο Υπουργών ακριβώς για το θέμα της επισιτιστικής κρίσης», παρατήρησε ο βουλευτής Λακωνίας και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σταύρος Αραχωβίτης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της Επίκαιρης Ερώτησής του σχετικά με την ακρίβεια στην πρωτογενή παραγωγή.

«Δυστυχώς όμως σήμερα, στη Βουλή, αποδείχθηκε, για μια ακόμη φορά, ότι η μόνη μέθοδος που ακολουθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είναι η φυγή από την πραγματικότητα και η αντιπολίτευση προς την αντιπολίτευση», πρόσθεσε.

Κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης για την ακρίβεια στην πρωτογενή παραγωγή, η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ παρουσιάστηκε πλήρως ικανοποιημένη με τα μέτρα-κοροϊδία για τους αγρότες. Ενώ ο αγροτικός κόσμος περίμενε ν' ακούσει σήμερα τον υπουργό να ανακοινώνει κάποια σοβαρά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, απογοητεύτηκε πλήρως.

Τιμολόγια…

Όπως περιέγραψε ο Σταύρος Αραχωβίτης, «..Φτάνει το τέλος του 2021 και οι τιμές στην ενέργεια, τα λιπάσματα, τις ζωοτροφές αλλά και στα άλλα αγροεφόδια ακολουθούν πλέον ξέφρενους ρυθμούς. Η ρήτρα αναπροσαρμογής ανεβάζει το τιμολόγιο του αγροτικού ρεύματος κατά 150% και η χώρα μας αναδεικνύεται σε πρωταθλήτρια στην τιμή της κιλοβατώρας. Οι ζωοτροφές βλέπουν αύξηση κατά 70%, ενώ σύμφωνα με το Βluemberg, η αμμωνία ήταν στα 210 δολάρια/τόνο στις αρχές του έτους και έχει φτάσει πάνω από 900 δολάρια/τόνο αυτή τη στιγμή.»

«Τα μέτρα δεν “φτάνουν” στον κόσμο και δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα»

«Τα μέτρα που μας παρουσιάσατε δεν “φτάνουν” στον κόσμο και δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Για παράδειγμα, ψηφίσατε την προηγούμενη εβδομάδα αναστολή των χρεώσεων ΥΚΩ στους λογαριασμούς ρεύματος. Αυτό αφορά μόλις το 5% του συνολικού τιμολογίου των αγροτών και μιλάτε για αναστολή! Δηλαδή, αναστέλλετε το 5% του τιμολογίου για μερικούς μήνες κι αυτό το θεωρείτε στήριξη;» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Οι γεωργοί, οι αλιείς και οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται εντελώς απροστάτευτοι, στο έλεος της ακρίβειας και των ανατιμήσεων, αλλά για την πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ η μόνη έννοια είναι να μας εγκαλούν γιατί δεν υποστηρίξαμε τα μέτρα-ντροπή που πήραν».

Κλείνοντας, ο βουλευτής τόνισε: «Αν σας πειράζει η σκληρή αντιπολίτευση με προτάσεις, θέσεις και κριτική, αυτό δεν είναι δικό μας πρόβλημα. Εδώ δεν είμαστε για να γίνουμε αρεστοί , αλλά για να μεταφέρουμε τις αγωνίες του κόσμου. Πείτε λοιπόν εσείς στον κόσμο ότι η κρίση είναι εισαγόμενη και πού θα πάει; Θα περάσει».

Δείτε τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του Σταύρο Αραχωβίτη για την ακρίβεια στην πρωτογενή παραγωγή

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις