ΕΛΛΑΔΑ. Στην Ελλάδα τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον έχουν φτάσει σε 26 ήδη και εντοπίζονται στην Κρήτη, τη Λακωνία και την Αττική.

Απ’ αυτά τα 26 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον, δεν σχετίζονται όλα με ταξίδι στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη, τα κρούσματα της Όμικρον στη χώρα αναμένεται να αυξηθούν κατά πολύ το επόμενο διάστημα. Τα περισσότερα κρούσματα δεν σχετίζονται με ταξίδι όπως είπε, άρα ο ιός κυκλοφορεί στην κοινότητα.

Πλεύρης: «Ανησυχία τον Ιανουάριο λόγω Όμικρον»

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης εκτίμησε ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα απασχολήσει πολύ έντονα τη χώρα μας τον Ιανουάριο και γι’ αυτό το λόγο δοκιμάζονται έκτακτα σχέδια.

«Καθημερινά έχουμε μια πτώση στα κρούσματα, γεγονός που μας δείχνει ότι ακόμα κι αν κρύβεται η Όμικρον πίσω από την Δέλτα, δεν έχει την ίδια δυναμική με το εξωτερικό. Κάθε χώρα έχει τα μοντέλα της, αυτή τη στιγμή το κύμα είναι έντονο σε πολλές χώρες. Εμείς τώρα έχουμε μια αποκλιμάκωση του 4ου κύματος, περιμένοντας την έλευση του 5ου κύματος που θα οφείλεται στην Όμικρον. Ανησυχούμε για ενδεχόμενη φρενήρη διασπορά», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις