ΕΛΛΑΔΑ. Τις προτάσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Παράκτιων Επαγγελματικών Αλιευτικών Σκαφών, μετέφερε ο Νεοκλής Κρητικός στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, υπεύθυνο για την αλιευτική πολιτική Σίμο Κεδίκογλου, κατά τη συνάντησή τους την Πέμπτη 24/2

Οι προτάσεις:

  • Εκπροσώπηση στα συμβούλια αλιείας από ένα μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης
  • Αποζημιώσεις των αλιέων για τις καταστροφές των εργαλείων τους από τα θηλαστικά
  • Να οριστούν ζώνες προστασίας σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπου θα απαγορεύεται το ψάρεμα σε σημεία που θα υποδειχθούν από αλιείς
  • Κατάργηση του ζωντανού δολώματος όπως χταπόδι, καλαμάρι, σουπιά με οποιοσδήποτε τρόπο ψαρέματος
  • Επικήρυξη του λαγοκέφαλου
  • Καινούργιο Προεδρικό Διάταγμα για την ερασιτεχνική αλιεία

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης, Λάκωνα, Γιώργο Λιβανό, ο οποίος μετέφερε την αγωνία του κλάδου για την ικανοποίηση των αιτημάτων.

Ο Κρητικός

Ο Νεοκ. Κρητικός από τη μεριά του ανέφερε:

«Οι αλιείς, οι πλοιοκτήτες των αλιευτικών μας σκαφών πρέπει να στηριχθούν. Αποτελούν μέρος της παράδοσης της Ελλάδας και επιθυμία μου είναι να έχουμε στενή συνεργασία και με την Πανελλήνια Ένωση Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Αλιευτικών Σκαφών και με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη στήριξη και την ανάπτυξη του κλάδου.

Επίσης να συγχαρώ των Πρόεδρο για την πρόθεσή του για διάλογο και συνεργασία τις δύσκολες μέρες που περνά για ακόμη μια φορά η ελληνική κοινωνία, αλλά και όλος ο κόσμος, με την ακρίβεια. Προχωράμε με διάλογο και συνεργασία.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις