ΛΑΚΩΝΙΑ. Με το στόμα ανοιχτό έμειναν όσοι έτυχε να επισκεφτούν την θεϊκής ομορφιάς Κοιλάδα των Τεμπών, το απόγευμα της Κυριακής 10/7.

  • Πιάνο στον αέρα! Μπαλόνια στον ουρανό!

Out of the blue, εμφανίστηκε στον ουρανό, αιωρούμενη, ουσιαστικά πετούσε, η θαρραλέα πιανίστρια, Έλενα Ξυδιά, με εκ μητρός καταγωγή από Βασσαρά Λακωνίας παρακαλώ, μαζί με το κομψό της πιάνο, εκτελώντας το μουσικό κομμάτι της, με φόντο το εκπληκτικό τοπίο της Κοιλάδας των Τεμπών, πάνω από το ποτάμι, τον μυθικό Πηνειό

Το εξαιρετικό ντουέτο, καλλιτέχνης και πιάνο, συγκρατείται, κρέμεται, από τεράστια κόκκινα μπαλόνια, δημιουργώντας μια εικόνα μαγική …

Κάπου πιο πέρα ίσως να παραφυλάει κι ο Χάρι Πότερ

  • Έλενα Ξυδιά, επάγγελμα νεράιδα…

Η Έλενα Ξυδιά αν και δοκίμασε την τύχη της στον οικονομικό τομέα, συνειδητοποίησε ότι, «…δεν ήταν αυτό που θα πρόσφερε ικανοποίηση στη ζωή» και

«Έτσι παραιτήθηκα από όλα και αποφάσισα να στραφώ σε ό,τι με κάνει ευτυχισμένη και δημιουργική. Αποφάσισα να παίζω πιάνο. Σήμερα εργάζομαι στο ωραιότερο μπαλκόνι της Αθήνας, σε αυτό του Μουσείου της Ακρόπολης. Παίζοντας τις αγαπημένες μου μελωδίες κάτω από τον Βράχο, νιώθω γεμάτη, τυχερή, ελεύθερη», λέει.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Έλενα Ξυδιά συχνά αναφέρεται στη μητέρα της, με καταγωγή από τον Βασσαρά Λακωνίας:

«Από μικρή αγαπούσα τη μουσική. Έχω την τύχη να έχω μια μαμά που με έστρεψε στις τέχνες από πολύ μικρή, κι έτσι ασχολήθηκα με το κλασικό μπαλέτο και το κλασικό πιάνο από τεσσάρων χρονών.»

Μάλιστα το εγχείρημά της περιλαμβάνει επισκέψεις… μετά πιάνου, σε τοποθεσίες σημαντικού κάλλους και μουσική..

Έτσι, ύστερα κι από την Κοιλάδα των Τεμπών, στις προθέσεις της είναι να επιχειρήσει τη μουσική πτήση της και από το Κάστρο του Μυστρά!

Για να δούμε…!

  • Ιπτάμενο Πιάνο – Ιπταμένη Πιανίστρια
  • Credits

Υπεύθυνοι για το πολυθέαμα αυτό είναι ο σκηνοθέτης Πασχάλη Μάντη και βέβαια η ίδια η πιανίστριας του Μουσείου της Ακρόπολης Έλενα Ξυδιά, που είπαν «ναι» στο κάλεσμα του Δημάρχου Τεμπών Γιώργου Μανώλη, με σκοπό να φτιαχτεί ένα ξεχωριστό video προώθησης της φυσικής κληρονομιάς της περιοχής.

Εθελοντική ομάδα εργάστηκε σχεδιάζοντας αρκετό καιρό το εγχείρημα αυτό, «…το οποίο είναι μοναδικό στον κόσμο αφού κανείς δεν το έχει επιχειρήσει στο παρελθόν σε φυσικό τοπίο και σε τόσο μεγάλο ύψος».

Τεχνικός σχεδιασμός από τον Βασίλη Μπανταβή για τα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα στάδια.

Σημαντική ήταν η βοήθεια που προσέφερε το Πυροσβεστικό Σώμα Λάρισας, η Αστυνομία και το Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας.

Η Εθελοντική Ομάδα:

Τζένη Καρέλα, Έφη Vast, Χρήστο Γενιτσεφτση, Στέλιο Ζαφειρόπουλο, Φανή Τσιάμαλου, Γιώργο Μανίκα, Δημήτρη Παπαλέξη, Ηλία Μαντη, Άγγελο Καστώρη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις