Γράφει ο Παναγιώτης Τζουνάκος

Πραγματικά, το να υπηρετεί κάποιος τον εργοδότη του και να στηρίζει τα συμφέροντά του, αλλά και του ιδίου, μπορεί να εκλαμβάνεται εν μέρει ως ηθικό και αποδεκτό. Το να εκφράζεται όμως με απρεπείς και μειωτικούς χαρακτηρισμούς για σοβαρά γεγονότα που καθόρισαν την πορεία της χώρας είναι σαν να προσπαθεί να υποτιμηθούν, ή ακόμη και να ξεχαστούν. Γιατί χωρίς ντροπή και με μπόλικη δόση ειρωνείας δεν τα ξέραμε τα νέα, αλλά τα μάθαμε μόλις τώρα, όταν μας φώτισε ο διευθυντής της Καθημερινής Αλέξης Παπαχελάς, πολιτικός και διπλωματικός σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Γιατί τώρα μάθαμε για τον εμφύλιο, την Αποστασία, το Πολυτεχνείο, τι έγινε το ΄44, το ΄65, αλλά και τη δεκαετία του ΄80. Αλλά όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να ξεχαστεί η Ιστορία του Ελληνικού λαού, γιατί προφανώς δεν τους συμφέρει, τα γεγονότα τα λένε όλα.

  • Πρόσφατα, ο Βελόπουλος δεν κατηγόρησε τον Μητσοτάκη, ότι επιχειρεί να εξαγοράσει βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, μετά από τις εκλογές και τώρα παίρνει μέτρα για να μην του κλέψει βουλευτές η ΝΔ; Ποιος επαναφέρει λοιπόν τα περί Αποστασίας στον πολιτικό βίο;
  • Την εφημερίδα «Ελευθερία» του Πάνου Κόκκα, που ανεβοκατέβαζε κυβερνήσεις, δεν έχουν αντικαταστήσει τα ΜΜΕ των βαρόνων της ολιγαρχίας του πλούτου;

Και εν πάση περιπτώσει η πολιτική αλλαγή τη δεκαετία του ΄80 ήταν αποτέλεσμα της πόλωσης ή μια προσδοκία για καλύτερες μέρες; Και εν τέλει, όσοι θυμούνται σήμερα τα γεγονότα του ΄60 και του ΄70, είτε τα έζησαν, είτε τα έμαθαν από την αληθινή Ιστορία και τα οποία έχουν πάντοτε οδηγό τους είναι επιλογές που παίρνονται με «σκουριασμένα εργαλεία», με τα «σκιάχτρα» εκείνης της εποχής, ή με βάση την Ιστορία, την οποία δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς;

Και αφού συμφωνήσω με την ανεπάρκεια, τη φαυλότητα και τη σαπίλα του αστικού καθεστώτος μέχρι το 2015, η λαϊκή οργή δεν ήταν ασύλληπτη, ήταν πραγματική και όχι εν μέρει, αλλά απόλυτα δικαιολογημένη. Και βέβαια η ζωή προχωράει, η κοινωνία αλλάζει και οι πολίτες θέλουν λύσεις στα προβλήματά τους.

  • Το ότι: «οι νεότεροι δεν καταλαβαίνουν …» είναι ύβρις απέναντι στις καλλιεργημένες/νους νέες και νέους, οι οποίοι παρακολουθούν την ανικανότητα του πολιτικού συστήματος, αλλά όταν πληγώθηκαν από το έγκλημα των Τεμπών, την αντι-ανθρώπινη διαχείρισή των περί θυσίας, εργαλειοποίησης κ.λπ. βγήκαν στους δρόμους και τις πλατείες αποδεικνύοντας ότι είναι εδώ και ότι θα ξαναβγούν μπροστά όταν θιγεί η υπερηφάνεια και η αξιοπρέπειά τους.

Δεν έκλεισε κανένας κύκλος. Η κοινωνία βρίσκεται στο δρόμο που ξεκίνησε από πολύ μακριά για να πάει πολύ μακριά. Μπροστά θέλει να πάει, αλλά πότε-πότε πρέπει να ρίχνει το βλέμμα πίσω. Όσοι βιάζονται να βγάλουν ωφέλιμα γι’ αυτούς συμπεράσματα, η Ιστορία έχει δείξει ότι επαναλαμβάνεται και είναι αμείλικτη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις