Γράφει ο Παναγιώτης Τζουνάκος

Προχθές ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος με αυστηρή ανακοίνωση/παρέμβασή του για την εμπλοκή της Εκκλησίας και κληρικών της στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, λέει μεταξύ άλλων ότι, η Εκκλησία «ουδένα επιχειρεί να “ποδηγετήσει” ή να “χειραγωγήσει” ή να “καθοδηγήσει” προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση σε κάθε πτυχή του δημόσιου βίου της χώρας μας».

Όλα αυτά βέβαια είναι πολύ καλά, αν συνδέονταν με τις αντίστοιχες πράξεις.

Πολύς θόρυβος έγινε για τον λόγο «καθόδου» της εικόνας του «Άξιον Εστί» της Παναγίας της «Δεξιοκρατούσας» στη Μητρόπολη. Ποια η αναγκαιότητα αυτής της κίνησης παραμονές των εκλογών;

  • Τώρα που το κόμμα «Νίκη» του ακροδεξιού αντιεμβολιαστή, όπως αναφέρεται στα μέσα ενημέρωσης, βρίσκεται στα πρόθυρα της Βουλής και η είσοδός του απομακρύνει την παντοδυναμία του Μητσοτάκη κρίθηκε απαραίτητη η θέση της Εκκλησίας;

Όταν στελέχη της την περίοδο της έξαρσης της μολυσματικής νόσου, τη στιγμή που είχε γονατίσει η χώρα δήλωναν εναντίον του εμβολίου, όχι μόνο δεν τους κατέκρινε, αλλά αντίθετα με προσχηματική απόφαση η ΔΙΣ πιστοποιούσε την ανοχή της.

Και η πρόσφατη ιστορία είναι αποκαλυπτική.

Οι λαοσυνάξεις και τα συλλαλητήρια για τις ταυτότητες, αλλά και η αδράνεια του Αρχιεπισκόπου, όταν επί των ημερών του ρασοφόροι ανέμιζαν λάβαρα και έψαλλαν εμβατήρια, εναντίον της συμφωνίας με τη γειτονική χώρα, συμπλέοντας με την τότε αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία συμφωνία είναι σήμερα σχεδόν καθολικά αποδεκτή, είναι ανοχές επιλεκτικές και βαθιά διχαστικές.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί η μεροληπτική συμπεριφορά του Αρχιεπισκόπου ανήμερα της γιορτής του, στις 15/6/2022, όπου είχαν προσκληθεί και παραβρεθεί στο ησυχαστήριό του υπουργοί (π.χ. Άδωνις Γεωργιάδης) και στελέχη της ΝΔ. Όλα τα άλλα κόμματα ήταν απόντα. Κίνηση μη παραδεκτή για θρησκευτικό ηγέτη.

Μήπως ο Θεός του Αρχιεπισκόπου αγαπά επιλεκτικά; Μήπως η ευλογία δεν κατανέμεται ισομερώς; Όλα, λεγόμενα και πράξεις εδώ κρίνονται, δεν μετατίθενται για τη μετά θάνατον …ζωή.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις