ΚΟΣΜΟΣ. Η ζωή μιας γυναίκας έχει ανατραπεί πλήρως από τη στιγμή που διαγνώστηκε με μια σπάνια αλλεργία, γιατί δεν μπορεί να φάει σχεδόν κανένα φαγητό, με αποτέλεσμα να τρέφεται μόνο με βρεφικό γάλα και βρώμη.

Η 24χρονη Caroline Cray πάσχει από το σύνδρομο ενεργοποίησης των μαστοκυττάρων (MCAS), μια σπάνια ανοσολογική διαταραχή κατά την οποία το άτομο βιώνει επαναλαμβανόμενα σοβαρά συμπτώματα αλλεργίας που επηρεάζουν πολλά συστήματα του σώματος.

Ο κατάλογος των πιθανών αλλεργιογόνων παραγόντων που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία είναι μακρύς και περιλαμβάνει ρύζι, ψάρια, φιστίκια, σουσάμι, ακτινίδια και μουστάρδα, σύμφωνα με τη New York Post.

Έτσι, τρώει μόνο βρεφικό γάλα και βρώμη, ενώ μαζί με τον γιατρό της προσπαθούν να βρουν άλλες τροφές που θα μπορεί να καταναλώσει.

Οι εμπειρίες κοντά στον θάνατο

Τα προβλήματα της Caroline ξεκίνησαν το 2017 σε ηλικία 17 ετών. Μια μέρα έφαγε παγωτό και νοσηλεύτηκε για 12 ώρες στο νοσοκομείο με αναφυλακτικό σοκ. Επίσης, τον ίδιο μήνα υπέστη μια σειρά από κρίσεις που προκλήθηκαν από την κατανάλωση πίτσας, ψωμιού και ρυζιού με φασόλια. Μάλιστα, το τελευταίο γεύμα την έστειλε στην εντατική για 12 ημέρες.

Τότε, οι γιατροί νόμιζαν ότι τα συμπτώματα θα διαρκούσαν μόνο λίγους μήνες, ωστόσο δεν υποχώρησαν, οπότε της χορήγησαν αντιισταμινικά και την παρέπεμψαν σε ειδικό.

Μετά από 10 βασανιστικούς μήνες, η Cray διαγνώστηκε με MCAS και πλέον καταναλώνει μόνο βρώμη με βρεφικό γάλα, τρώγοντας τρία γεύματα την ημέρα.

Παράλληλα, ακολουθεί αυστηρή φαρμακευτική αγωγή που περιλαμβάνει ενέσεις αλλεργίας Xolair κάθε 14 ημέρες, καθημερινά αντιισταμινικά και θεραπεία ανοσολογικής ανεπάρκειας Hizentra κάθε επτά ημέρες.

Ωστόσο, προσπαθεί να συνεχίσει κανονικά τη ζωή της, ενώ κάθε φορά κουβαλάει μαζί της τάπερ με φαγητό και συνεχίζει τις εξόδους με τους φίλους της, μην αφήνοντας τη σπάνια ασθένεια να την περιορίσει.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις