ΒΑΜΒΑΚΟΥ. Το τριώδιο ξεκίνησε, οι Αποκριές έφτασαν και η Άνοιξη μας χτυπάει το τζάμι! Τα χρώματα του μυθικού βουνού γίνονται πιο ζωντανά και η Βαμβακού είναι ιδανικός προορισμός, για να υποδεχθούμε την Άνοιξη μαζί!

Πρωτότυπες καρναβαλικές δραστηριότητες, εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα σας περιμένουν στις πλαγιές του Πάρνωνα από τη Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, η οποία υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Μάρτης μήνας…

Ο μήνας ξεκινά με ένα Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στα παιδιά και τις Αποκριές.

Αποκριάτικες μάσκες με ζώα (5/3), πολιτισμοί του κόσμου και η ιστορία της μάσκας, σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά με «Το Σπίτι των Παραμυθιών – Το μουσείο αλλιώς». Τα τρία γουρουνάκια, ένα διασκεδαστικό κουκλοθέατρο με τις «Στρίγκλες», περιμένουν το Σάββατο 5/3 στο Σχολείο της Βαμβακούς, ενώ την Κυριακή 6/3, η απίθανη ιστορία του Αρλεκίνου αποκαλύπτεται με την «Πολύχρωμη σπείρα», μέσα από ένα έξυπνο και συγκινητικό παραμύθι για τον αγαπημένο ήρωα του καρναβαλιού.

Καθαρή Δευτέρα, αμόλα καλούμπα λέμε …

Παραδοσιακή Καθαρή Δευτέρα (7/3) στη Βαμβακού και φτιάχνουμε χαρταετούς και αερόστατα από πολύχρωμα χαρτόνια με την Ποτούλα Λαφόγιαννη. Ποιος θα φτάσει πιο ψηλά; Αμόλα καλούμπα να δούμε!

V.Lab

Οι νέες τεχνολογίες, οι επιστήμες και οι ψηφιακές δεξιότητες εξακολουθούν να είναι στο επίκεντρο και αυτόν τον μήνα στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF). H συνεργασία της Vamvakou Revival με το IST College συνεχίζεται και το Σάββατο 12/3 θα πραγματοποιηθεί η τελευταία δια ζώσης συνάντηση/διάλεξη στο V.Lab, στο πλαίσιο του σεμιναρίου «Digital Marketing στην Πράξη».

Την Κυριακή 13/3, σε μία εργαστηριακή συνάντηση με την Έλενα Παλούμπα, Χημικό και Υπεύθυνη ΕΚΦΕ Λακωνίας στο V.Lab, τα παιδιά πειραματίζονται με τη βύθιση και την επίπλευση των υλικών. Γιατί οι φελλοί επιπλέουν;

Λαϊκή τέχνη

Μέσα σε όλα, η λαϊκή τέχνη και ο πολιτισμός έχουν μια θέση στα 900μ υψόμετρο! Το τρίτο Σαββατοκύριακο του μήνα, το «καλεντάρι των τεχνών» συνεχίζεται με τον ηρωικό Μάρτιο να καλωσορίζει τους αγγέλους της γης, σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά (19/3) με την Αδαμαντία Μαστροκυριακάκη, εκπαιδευτικό προσχολικής εκπαίδευσης.

«Το ταξίδι στης γνώσης το φως» μάς γνωρίζει μια αλλιώτικη εκπαιδευτική και ψυχαγωγική παντομίμα (20/3) με τον Ευάγγελο Θεοδώρου, βιβλιοθηκονόμο, και ένα Εργαστήρι Υφαντικής (20/3), με την Κατερίνα Σαμαρά, μας μυεί στη λαϊκή τέχνη της υφαντικής και τις σύγχρονες μορφές της τέχνης.

Το Σχολείο της Βαμβακούς είναι ανοιχτό για όλους!

Το Σάββατο 26/3 και με αφορμή την 25η Μαρτίου, σας προσκαλούμε να δημιουργήσουμε μαζί το δικό μας ΟνΕιρικΌ ΚόΣμΟ, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, το παιχνίδι ρόλων και τον αυτοσχεδιασμό με τη Φλώρα Καλομοίρη.

Η τελευταία Κυριακή του Μάρτη, 27/3, είναι αφιερωμένη στο παιχνίδι, τη δημιουργία και την καλλιτεχνική έκφραση, χωρίς ηλικιακά όρια και περιορισμούς, σε ένα σχολείο αλλιώτικο και ανοιχτό σε όλους, το Σχολείο της Βαμβακούς!

Και μην ξεχνάς ότι στη Βαμβακού θα βρεις πεζοπορικές και ποδηλατικές διαδρομές μέσα στο κατάφυτο δάσος, ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά ποδήλατα με υποβοήθηση HAIBIKE κι ό,τι τραβάει η όρεξή σου στο «Εστιατόριο-καφέ Βουρέικο» στην πλατεία του χωριού και την ελληνική αυθεντική φιλοξενία στον ξενώνα «Ρούγα της Βαμβακούς», αλλά και τον «Παραδοσιακό Ξενώνα Βαμβακούς» που σύντομα θα ανοίξει τις πόρτες του ξανά.

«Βάλτε έναν Μάρτη, για να μη σας κάψει ο ήλιος και πάρτε τα βουνά μαζί μας!»

Info

Μπες www.vamvakourevival.org/events/

#WeekendsatVamvakou #VamvakouRevival

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις