ΚΟΣΜΟΣ. Νέα, εξαιρετικά τιμητική, διάκριση από επαγγελματίες της γεύσης για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον 7ο διεθνή διαγωνισμό TASTE OLYMP AWARDS 2022.

Ο διαγωνισμό αυτός είναι υψηλής γαστρονομίας και εξειδικευμένης αξιολόγησης ποιοτικών τροφίμων, από διακεκριμένους chef και γευσιγνώστες.

  • 7η συνάντηση των καλύτερων παραγωγών υψηλής γαστρονομίας τροφίμων

Από 14 έως 21 Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε για 7η χρονιά συνάντηση των καλύτερων παραγωγών υψηλής γαστρονομίας τροφίμων από χώρες του εξωτερικού και την Ελλάδα, μέσα από μια μοναδική διοργάνωση με θέμα την γευσιγνωσία μοναδικών προϊόντων του αγροτοδιατροφικού τομέα.

  • Credits

Τα εξεταζόμενα δείγματα υψηλής ποιότητας που συμμετείχαν ήταν εκατοντάδες και δοκιμάστηκαν από πολυάριθμο πάνελ κριτών υπό την αιγίδα των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, της Kεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του όμιλο για την UNESCO Πειραιώς, της CEUCO, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Acropolis - Chef's Club of Attica» μαζί με ειδικούς του χώρου της γαστρονομίας από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας & Ηπείρου καθώς και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας.

Η αξιολόγηση των δειγμάτων έγινε από το Olymp Awards Chef’s Jury Panel, με Panel Leader τον Κωνσταντίνο Μουζάκη, Μr.Chef Europe 2015, Director Gastronomy Club Unesco, Member WACS, και μέλη της ομάδας κριτών με πολλά γνωστά ονόματα του χώρου, από το πανέμορφο αυτό σύμπλεγμα γνώσης και πείρας του πάνελ των κριτών. Ενδεικτικά αναφέρονται οι πολύ γνωστοί αρχιμάγειρες της Ελληνικής Προεδρίας της Δημοκρατίας, Θανάσης Σκούρας και Βασίλης Μπέκας.

Να σημειωθεί ότι όλα τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, δοκιμάστηκαν από τους κριτές με την «τυφλή» μέθοδο, χωρίς συσκευασία, και χωρίς κανενός είδους διακριτικό στοιχείο.

Σε κάθε προϊόν αποδόθηκε ένας κωδικός αριθμός για να διασφαλιστεί η αξιόπιστη παρακολούθησή τους.

Κάθε κριτής – γευσιγνώστης πραγματοποιούσε μια οργανοληπτική ανάλυση του προϊόντος που δοκίμαζε, και κατέγραφε μια αριθμητική βαθμολογία στο φύλλο αξιολόγησης η οποία αντιπροσώπευε τη γενική αίσθηση απόλαυσης καθώς και άλλα κριτήρια, όπως όψη, οσμή, υφή, γεύση και αίσθηση στο στόμα.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό υψηλής γαστρονομίας TASTE OLYMP AWARDS 2022, με 6 δείγματα επιτραπέζιων ελιών και 9 ελαιόλαδα gourmet και βιολογικά.

Συγκεντρώνοντας εξαιρετικά υψηλές βαθμολογίες από τους κριτές του διαγωνισμού, μεταξύ άλλων τιμήθηκαν και για τα 15 ελαιοπροϊόντα με τα οποία συμμετείχαν, με πολύ υψηλές βραβεύσεις:

  • 6 πλατινένια βραβεία (με βαθμολογίες άνω του 96 %),
  • 7 χρυσά βραβεία και (βαθμολογίες έως 94 %)
  • 2 ασημένια βραβεία (με βαθμολογία έως 88 %)

Ειδικότερα,

  • το ελαιοπροϊόν τους «Βιολογικές ελιές ΚΑΛΑΜΩΝ», τιμήθηκε με Platinum Award, και με βαθμολογία 99% για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
  • Ταυτόχρονα το ελαιόλαδο Flavored Gourmet ENIGMA με βαθμολογία 99% τιμήθηκε με Platinum Award.

Απόλυτο και ιστορικό ρεκόρ βαθμολογίας

Οι τιμητικές αυτές βαθμολογίες του 99%, αποτελούν το απόλυτο και ιστορικό ρεκόρ βαθμολογίας που έχει δοθεί σε διαγωνιζόμενα προϊόντα, από το ξεκίνημα του γαστρονομικού διαγωνισμού TASTE OLYMP AWARDS, έως σήμερα.

  • Να σημειωθεί ότι σε κανένα διεθνή διαγωνισμό δεν υφίσταται βαθμολογία του 100 %

Αποτελεί μια πολύ σημαντική διεθνή επιβράβευση η επίτευξη της συγκεκριμένης βαθμολογίας του 99% για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στις επιτραπέζιες ελιές Καλαμών και στο γαστρονομικό ελαιόλαδο Flavored Gourmet ENIGMA, παράλληλα με τις πολύ υψηλές βαθμολογίες των υπόλοιπων ελαιοπροϊόντων τους.

Αναλυτικότερα τα gourmet και βιολογικά προϊόντα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου που βραβεύθηκαν για το 2022:

Οπωσδήποτε, είναι ιδιαίτερη τιμή για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, να αναγνωρίζονται τα ελαιοπροϊόντα που ιδιοπαράγουν από τους επαγγελματίες chef της γεύσης και του fine dining, για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους στο χώρο της γαστρονομίας.

Οι 15 μεγάλες αυτές βραβεύσεις, στα TASTE OLYMP AWARDS 2022,συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 544 διεθνών βραβείων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, από τη Λακωνία και τη Σπάρτη και αποτελούν ένα παγκόσμιο ρεκόρ διεθνών βραβεύσεων, για Έλληνα Single Estate και Terroir ελαιοπαραγωγό.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις