Αν είσαι μακαρονάς και ψάχνεις μια καλοκαιρινή συνταγή που θα λατρέψεις, τότε οι πένες με ψητά ντοματίνια, βαρελίσια φέτα και φρέσκο βασιλικό, πρέπει να μπουν οπωσδήποτε στη λίστα σου.

Σε ελεύθερη απόδοση μπορείς να βαφτίσεις αυτό το πιάτο και χωριάτικα μακαρόνια! Σκοπός βέβαια δεν είναι να βρούμε το ιδανικό όνομα, αλλά να μαγειρέψουμε και να φάμε, αυτή την πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή!

Καλοκαιρινή συνταγή για πένες με ψητά ντοματίνια, βαρελίσια φέτα και άρωμα βασιλικό

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 500 γρ πένες
  • 400 γρ ντοματίνια
  • 400 γρ βαρελίσια φέτα (200 γρ για το μαγείρεμα και 200 γρ για το σερβίρισμα)
  • 150 γρ μαύρες ελιές κομμένες σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Μερικά φύλλα από φρέσκο βασιλικό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι

Μαγείρεμα και σερβίρισμα:

  • Αρχικά απλώνουμε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ, ολόκληρα τα ντοματίνια και τα 200 γρ φέτα. Κόβουμε σε ροδέλες το σκόρδο και το ρίχνουμε στο ταψί
  • Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε τα ντοματίνια με τη φέτα για 15 λεπτά σε προ θερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς
  • Παράλληλα βάζουμε τις πένες να βράσουν σε αλατισμένο νερό
  • Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο τα ψητά ντοματίνια, κρατάμε μερικά ολόκληρα και λιώνουμε με ένα πιρούνι τη φέτα και τα υπόλοιπα ντοματίνια μέσα στο ταψάκι, δημιουργώντας μια μυρωδάτη σάλτσα ντομάτας
  • Προσθέτουμε στη σάλτσα τις ελιές και ανακατεύομε με ένα κουτάλι
  • Μόλις σουρώσουμε τα μακαρόνια, τα ρίχνουμε μέσα στο ταψί με τη σάλτσα και ανακατεύουμε ώστε να βραχούν όλα τα ζυμαρικά με τη σάλτσα
  • Σερβίρουμε με λίγα ολόκληρα ψητά ντοματίνια, τριμμένη φέτα και μερικά φύλλα από βασιλικό
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις