Τι θα συμβεί, αν σε αυτή τη μανιάτικη συνταγή με πατατοσαλάτα, βάλεις παραδοσιακό σύγκλινο και πορτοκάλι; Ένα γαστρονομικό θαύμα! Αυτό θα συμβεί κι αυτός είναι ο σκοπός, της σημερινής συνταγής. Να σε πείσει, να δοκιμάσεις τον απόλυτο συνδυασμό, πατάτας, σύγκλινου (καπνιστό χοιρινό) και πορτοκαλιού.

Άλλωστε η Λακωνία φημίζεται γενικά για τα παραδοσιακά αλλαντικά της, που έχουν επίγευση πορτοκαλιού και ναι, είναι από τις πιο δυνατές γεύσεις, με άποψη, χαρακτήρα και ισχυρή προσωπικότητα!

Μανιάτικη συνταγή για πατατοσαλάτα με παραδοσιακό σύγκλινο και πορτοκάλι

Υλικά για μια σαλάτα 4 ατόμων:

  • 4 μεγάλες πατάτες ή έξι μικρότερες
  • 4 κομμάτια σύγκλινο Μάνης
  • 2 μεγάλα πορτοκάλια
  • 2 – 3 μικρές κόκκινες ντομάτες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Ελαιόλαδο
  • Λεμόνι
  • Άνηθο
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελιές προαιρετικά

Μαγείρεμα κι ετοιμασία της πατατοσαλάτας:

  • Αρχικά καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, έως ότου μαλακώσουν αλλά όχι να διαλύονται. Ξέρουμε ότι οι πατάτες μας είναι έτοιμες, όταν τις τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα άνετα, αλλά δεν χωρίζονται
  • Αφού τις βγάλουμε από την κατσαρόλα τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν και να κρυώσουν
  • Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα άνετο μπολ. Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λεμόνι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια και το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Με απαλές κινήσεις για να μην διαλυθούν οι πατάτες, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για να βραχούν με το λάδι και το λεμόνι και να καρυκευτούν
  • Σερβίρουμε σε πιάτα ή σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το πορτοκάλι κομμένο σε μικρά κομμάτια και το σύγκλινο Μάνης κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Ρίχνουμε λίγο φρεσκοκομμένο άνηθο κι έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αν θέλουμε προσθέτουμε ελιές και λίγο ακόμα ελαιόλαδο!
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις