Τηγανιά με συκωτάκια κοτόπουλου και πατάτες baby
Η τηγανιά με συκωτάκια κοτόπουλου, φρέσκο δεντρολίβανο και πατάτες baby, είναι η πιο νόστιμη ιδέα για έναν εντελώς διαφορετικό χειμωνιάτικο μεζέ στο τραπέζι μας! Θα βρεις φρέσκα συκωτάκια στο κρεοπωλείο της γειτονιάς σου, αλλά να θυμάσαι πως πρέπει να τα καταναλώσεις γρήγορα, καθώς έχουν πολύ σύντομη ημερομηνία λήξης.
Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και με απλά υλικά, που θα μας στοιχίσουν ελάχιστα χρήματα αφού η τιμή του βασικού υλικού, που δεν είναι άλλο από τα συκωτάκια, είναι πάντα χαμηλή. Η θρεπτική τους αξία όμως είναι ιδιαιτέρως υψηλή για τον οργανισμό.
Τηγανιά με συκωτάκια κοτόπουλου, φρέσκο δεντρολίβανο και πατάτες baby
Υλικά για 4 μερίδες:
- 1 κιλό συκωτάκια από κοτόπουλο
- 10 μικρές πατάτες baby
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρασοπότηρο ροζέ κρασί
- 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
- Λεμόνι
- Πίτες ή ψωμί για το σερβίρισμα

Μαγείρεμα και σερβίρισμα:
- Σε ένα βαθύ και άνετο τηγάνι, καλύπτουμε τον πάτο του με ελαιόλαδο και βάζουμε στη φωτιά
- Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες και το σκόρδο περασμένο στο λεπτό του τρίφτη ή σε μια πρέσα σκόρδου
- Πλένουμε καλά τις πατάτες baby, τις κόβουμε στη μέση και τις προσθέτουμε στο τηγάνι χωρίς να καθαρίσουμε τις φλούδες τους
- Μόλις μαραθούν λίγο τα λαχανικά μας, προσθέτουμε τα συκωτάκια κοτόπουλου και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι
- Αφήνουμε να σοταριστούν τα υλικά μας, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές
- Σβήνουμε με το ροζέ κρασί και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό
- Ψιλοκόβουμε το φρέσκο δεντρολίβανο και το ρίχνουμε μέσα στα συκωτάκια
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την τηγανιά να ψηθεί καλά
- Σε μισή ώρα το φαγητό είναι έτοιμο. Ελέγχουμε όμως τακτικά για τα υγρά του
- Μόλις αποσύρουμε από τη φωτιά, στύβουμε ένα λεμόνι μέσα στο τηγάνι και σερβίρουμε με έξτρα φρέσκο δεντρολίβανο και ψημένες πιτούλες ή ψημένο ψωμί
