Υλικά (για 4 άτομα)

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
4 φέτες προσούτο
8 ροδέλες πορτοκάλι Λακωνίας
800 γραμ. σταφύλι μαύρο και άσπρο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
3 κουτάλια σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι
θυμάρι
ελαιόλαδο Λακωνίας
αλάτι
πιπέρι
8 λαδόκολλες


Παρασκευή

Πλένουμε και σκουπίζουμε τα φιλέτα. Σε τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και από τις δύο μεριές, να πάρουν χρώμα χρυσαφί.
Προσθέτουμε το τριμμένο σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε θυμάρι, γυρίζουμε τα φιλέτα από την άλλη μεριά και σβήνουμε με κρασί.
Τα αφήνουμε 1-2 λεπτά, αφαιρούμε τα φιλέτα και κρατάμε το ζουμί.
Σε τηγάνι τηγανίζουμε ελαφρά τις ροδέλες πορτοκαλιού.
Με κουτάλι απλώνουμε σε κάθε φιλέτο από τη μία μεριά μαρμελάδα πορτοκάλι, βάζουμε από 1 φέτα προσούτο και από 2 ροδέλες πορτοκάλι.
Σε διπλή λαδόκολλα βάζουμε από ένα κομμάτι, μοιράζουμε το ζουμί που έχουμε κρατήσει και τα σταφύλια.
Κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να «σταθούν»¨για 3 λεπτά μέσα στη λαδόκολλα και σερβίρουμε είτε όπως είναι ή αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα βάζουμε μόνα τους στα πιάτα.

Μπορούμε να κάνουμε το ίδιο με ψαρονέφρι ή μοσχαρίσιο φιλέτο.
Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μαρμελάδα με μέλι.
Σερβίρεται με ρύζι ή πατάτες φούρνου ψημένες με λαδορίγανη, λεμόνι και ξύσμα από τζίντζερ.