Πολλά άτομα απλά περνούν την ζωή τους. Έτσι απλά. Την αφήνουν να κυλάει. Και αφήνουν και τον χρόνο να περνάει. Γρήγορα. Αφήνουν τα πράγματα να συμβούν. Και αφήνουν την κάθε ημέρα να είναι ακριβώς ίδια με την προηγούμενη. Και την επόμενη. Η ζωή τους είναι συνηθισμένη. Και δεν κάνουν τίποτα ασυνήθιστο.

Μπορεί τα πράγματα να είναι διαφορετικά για εσένα; Φυσικά και μπορούν. Απλά πρέπει να πάρεις τον έλεγχο της ζωή σου στα χέρια σου. Τώρα!

7 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις τη ζωή σου

1. Προσδιόρισε την ταυτότητά σου

Ποιος είσαι; Τι θέλεις; Για τι θέλεις να είσαι γνωστός; Ποια standards έχεις εσύ για τον εαυτό σου; Προσδιόρισε τον πιο σημαντικό ρόλο στον κόσμο και άρχιζε να σχηματίζεις την πραγματικότητά σου βάσει αυτού.

Εσύ είσαι εσύ. Οι προκλήσεις της ζωής και της δουλειάς σου σε κάνουν να γίνεις η καλύτερη version του δικού σου εαυτού και όχι μία μέτρια προσέγγιση κάποιου άλλου.

Ο σκοπός σου ενεργοποιεί το κίνητρο σου. Τι θέλεις να επιτύχεις αύριο, σε ένα τέταρτο ή στα επόμενα 5 χρόνια;

Φαντάσου να ξυπνάς κάθε μέρα με ενθουσιασμό για ό,τι στοχεύεις και για ό,τι θέλεις να επιτύχεις. Αυτό το πάθος θα σε οδηγήσει στο επόμενο επίπεδο.

2. Ξεχώρισε και εκμεταλλεύσου κάθε ευκαιρία. Ποτέ δεν είναι αργά!

Πολλοί άνθρωποι περνούν όλη τους την ζωή χωρίς ποτέ να ξεχωρίσουν. Κι όμως είναι τόσο συναρπαστικό να παρατηρείς τους λίγους. Εκείνους που τολμούν και βγαίνουν έξω από το προστατευμένο περιβάλλον τους και προσπαθούν να καταφέρουν κάτι που – κατά την γνώμη τους – αξίζει.

Πολλοί ζουν με την ψευδαίσθηση πως θα έχουν το αύριο για να κάνουν την δουλειά του σήμερα. Έτσι συνεχίζουν να κωλυσιεργούν μέχρι που η δουλειά γίνεται βουνό.

3. Άλλαξε νοοτροπία!

Αν έχεις αποτύχει σε κάθε στόχο που έχεις θέσει στην ζωή σου, το πρόβλημα ίσως βρίσκεται μόνο στο μυαλό σου. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικός ο τρόπος που σκέφτεσαι. Το μυαλό σου είναι η μεγαλύτερη δύναμή σου.

Όλα όσα λες στον εαυτό σου, αλλά και όλα όσα πιστεύεις για εκείνον, μπορούν να εμποδίσουν μία αλλαγή να συμβεί. Την ίδια στιγμή όμως μπορούν να δώσουν έδαφος σε νέες ιδέες.

Όταν αρχίσεις να ελέγχεις τον τρόπο σκέψης σου, όταν αρχίσεις να αναγνωρίζεις και να διώχνεις τις αρνητικές σκέψεις, τότε θα μπορείς να κάνεις υγιείς επιλογές, θα αποκτήσεις μία αισιόδοξη άποψη για την ζωή, θα αφοσιωθείς στους στόχους σου και θα τους επιτύχεις.

Θα τελειώνεις ό,τι αρχίζεις και θα ξεκινήσεις και μία πιο όμορφη ζωή. Αυτήν που προσδοκάς και λαχταράς. Από εσένα εξαρτάται αν μπορείς να πραγματοποιήσεις τα όνειρα, τους στόχους και τις επιθυμίες σου.

4. Κάνε μικρές και σταθερές αλλαγές

Το να γίνεις η καλύτερη version του εαυτού σου είναι πολύ δύσκολο και απαιτεί σκληρή δουλειά. Και ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Μπορεί να αποτύχεις. Αλλά η ζωή είναι ένα ταξίδι και σου προσφέρει πάντα την δυνατότητα να ξεκινήσεις ξανά από την αρχή και να βελτιωθείς.

“Να είσαι υπομονετικός με τον εαυτό σου. Η ανάπτυξη του εαυτού σου είναι ιερή. Δεν υπάρχει καλύτερη επένδυση,” υποστηρίζει ο Stephen Covey.

Όταν είσαι έτοιμος να κάνεις μία αλλαγή, θα πρέπει να ξεκινήσεις με αλλαγές σε μικρά πράγματα.

Αν θέλεις να αλλάξεις την ζωή σου και να μην έχεις μία συνηθισμένη ζωή, θα πρέπει να κάνεις κάτι διαφορετικό. Αλλά να στοχεύεις πάντα στην μικρή και σταθερή αλλαγή και όχι στην ξαφνική. Μικρές αλλαγές που θα κάνουν την μεγάλη διαφορά. Είναι ο μόνος επιτυχημένος τρόπος.

Η αυτοβελτίωση δεν είναι προορισμός. Γιατί απλά δεν τελειώνει ποτέ. Ακόμα και αν έχεις κάποια επιτυχία και θέλεις να την διατηρήσεις, θα πρέπει να συνεχίσεις να κάνεις τα ίδια ακριβώς πράγματα που σε οδήγησαν σε αυτήν.

Το σημαντικό είναι να βελτιώνεις την ζωή σου κάθε ημέρα, χωρίς να έχεις σημασία πόσο μικρό θα είναι το κάθε σου βήμα.

5. Κάνε τα πρωινά σου πιο εύκολα

Αφιέρωσε 20 λεπτά κάθε νύχτα σε αυτό. Σχεδίασε τι πρέπει να κάνεις την επόμενη ημέρα, προτού ξεκινήσει. Ετοίμασε την καφετέρια και διάλεξε τα ρούχα σου.

Θα δεις πως έχει αποτέλεσμα. Οι βραδινές σου ενασχολήσεις καθορίζουν την επιτυχία της πρωινής σου ρουτίνας και ο χρόνος πριν κοιμηθείς είναι ιδανικός για να μπορέσεις να προετοιμαστείς για το επόμενο πρωί.

Ένα παραγωγικό πρωινό δημιουργείται συνειδητά. Ωστόσο θα πρέπει να δουλέψεις για αυτό. Γιατί είναι δύσκολο να έχεις συνοχή και συνέπεια. Αυτό απαιτεί μεγάλη αφοσίωση.

6. Μην κάνεις αυτό που κάνουν οι πολλοί

Μην σπαταλάς τον χρόνο σου άσκοπα. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δίνουν προσοχή στην προσωπική τους ανάπτυξη, στην διαρκή εκμάθηση και στο να χτίζουν σχέσεις που δίνουν νόημα στην ζωή τους.

Ανάπτυξε τις σχέσεις εκείνες που θα βγάλουν την καλύτερη πλευρά του εαυτού σου.

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να είσαι σαν την μάζα και να ακολουθείς το πλήθος. Δεν το θέλεις αυτό. Κάνε πράγματα που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις. Συναγωνίσου με τους καλύτερους. Δες, διάβασε, άκουσε και ανάλυσε τι διαφορετικό κάνουν εκείνοι σε σχέση με εσένα.

Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται σε όλα αυτά που αποφεύγεις. Όλα όσα σε καταπονούν και μειώνουν το πνεύμα σου. Αναζήτησε τις δυσκολίες και ασχολήσου με όσα θα σε κάνουν να ξεπεράσεις τα όριά σου.

Γιατί οι δυσκολίες μας κάνουν να ωριμάζουμε. Γι’ αυτό μην τις αποφεύγεις, αντίθετα ενστερνίσου τες. Αν φυσικά προσπαθείς να βελτιώσεις τον εαυτό σου πραγματικά.

Το να δίνεις βάση στα σωστά πράγματα διαφοροποιεί αυτούς που ζουν μία γεμάτη νόημα ζωή από αυτούς που την ζουν μηχανικά.

7. Βρες τα όριά σου και ξεπέρασέ τα!

Διάλεξε έναν στόχο και προσπάθησε να τον επιτύχεις, ό,τι εμπόδιο κι αν βρεθεί στον δρόμο σου. Προσπάθησε να ξεπεράσεις τα όριά σου.

Αντιμετώπισε οποιοδήποτε αίσθημα φόβου σε εμποδίζει να ζεις την ζωή σου όσο καλύτερα μπορείς. Και μην φοβάσαι. Το μυαλό σου έχει την δύναμη να προσαρμόζεται σε κάθε περίσταση.

Αναζήτησε ευκαιρίες και ανάλαβε δράση με κατεύθυνση τα όνειρά σου. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεχωρίσεις από την μάζα. Επίτρεψε στον εαυτό σου να αναζητήσει αυτό που είναι σημαντικό για εσένα.

“Aυτό που φοβάμαι περισσότερο είναι να ξεχαστώ”-Evita Peron

Κανένας δεν ήρθε στον κόσμο για να μην είναι πρωταγωνιστής. Αγωνίσου για το αδύνατο. Η ζωή είναι πολύ μικρή και ο χρόνος σου τόσο μα τόσο πολύτιμος! Γι΄ αυτό αναζήτησε τον καλύτερο εαυτό σου. Σήμερα! Και ζήσε το ταξίδι που επιθυμείς.

Πηγή: thriveglobal.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις