ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ. Ορεινά, πεδινά και παραθαλάσσια. Τα χωριά της Ελλάδας έχουν το καθένα τη δική του ομορφιά και σε ταξιδεύουν πολλές φορές σε μια άλλη εποχή. Επιπλέον, κάποια από τα χωριά της Ελλάδας ξεχωρίζουν λόγω της ομορφιάς τους καθώς βρίσκονται μέσα στη φύση. Δάση, βουνά, ποτάμια και φαράγγια συνθέτουν σκηνικά που νομίζεις ότι βγήκαν μέσα από σελίδες κάποιου παραμυθιού. Πολλά από αυτά βρίσκονται φυσικά στην Πελοπόννησο και για ένα από αυτά θα σου μιλήσουμε σήμερα. Ο λόγος για την καθόλου άδικα φημισμένη Ζαχλωρού.

Ζαχλωρού: Το χωριό της Πελοποννήσου που είναι κρυμμένο στο φαράγγι

Η Ζαχλωρού είναι ένα όμορφο και ορεινό χωριό του δήμου Καλαβρύτων στην Πελοπόννησο. Ξεχωρίζει για τη φύση μέσα στην οποία είναι χωμένο. Στην πραγματικότητα η Ζαχλωρού είναι ένα χωριό κρυμμένο στα βάθη του φαραγγιού του Βουραϊκού.

Και ποιος δεν γνωρίζει το τρένο και δε θα ήθελε να κάνει μια βόλτα κάποια στιγμή με αυτό στην ξεχωριστή διαδρομή του. Ένα ταξίδι που ιδανικό είναι αν συνδυαστεί με μία διήμερη απόδραση αλλά είναι απολαυστική και η μονοήμερη εκδρομή.

Ο οδοντωτός είναι σίγουρα μια από τις εμπειρίες που πρέπει να βιώσεις αν βρεθείς στα Καλάβρυτα ή και συγκεκριμένα στην Ζαχλωρού. Μεγάλη γραφικότητα προσφέρει και η αρχιτεκτονική του χωριού. Είναι τα κόκκινα κεραμίδια του που ξεπροβάλλουν σε φουντωτά πλατάνια και καρυδιές αλλά και γενικά οι ήχοι της φύσης. Και το σύνολο ολοκληρώνει το σκηνικό με τα επιβλητικά βράχια του φαραγγιού τα οποία υψώνονται γύρω από το χωριό, δημιουργώντας την αίσθηση ενός φυσικού καταφυγίου.

Οι ξεχωριστές ομορφιές της Πελοποννήσου

Η Πελοπόννησος αποτελεί έναν από τους ωραιότερους προορισμούς που μπορείς να επιλέξεις για σαββατοκύριακο ή και για περισσότερες μέρες. Αμέτρητες οι ομορφιές που μπορείς να δεις και κοντά στην Ζαρωχλού. Σίγουρα από αυτές ξεχωρίζουμε το φαντασμαγορικό και μυστηριώδες Σπήλαιο των Λιμνών. Μια εμπειρία μοναδική που αξίζει να ζήσεις. Και φυσικά σου προτείνουμε τα πέντε πράγματα που πρέπει να κάνεις στην Ορεινή Αρκαδία. Θα μας θυμηθείς.

Όπως αναφέρει το exploringgreece.tv, η Ζαχλωρού είναι ένα χωριό μέσα σε ένα φαράγγι αλλά η φήμη του ξεπερνάει τα όρια της Πελοποννήσου. Και θα καταλάβεις την εξήγηση μόλις βρεθείς εκεί έστω και για μερικές μέρες. Στα συν είναι, επίσης, η φιλοξενία των κατοίκων, τα πολύ προσεγμένα καταλύματα και το καλό φαγητό που θα βρεις εκεί. Βάλε το ορεινό αυτό χωριό στη λίστα σου για επόμενες εξορμήσεις…

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις