ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Φινλανδία βρίσκεται στην κορυφή των τσαρτ στην Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας. Η διατήρηση του τίτλου το 2021 ήταν επίτευγμα δεδομένου ότι ήταν η πρώτη έκθεση που περιελάμβανε τον αντίκτυπο της πανδημίας Covid-19.

Οι λόγοι; Όμορφα τοπία και φύση, χαλαρός τρόπος ζωής, χαμηλά επίπεδα εγκληματικότητας, υψηλό επίπεδο διαβίωσης και εξαιρετικό εκπαιδευτικό σύστημα, σύμφωνα με το Helsinki Times .

Είναι δυνατόν να βιώσετε τη φινλανδική ευτυχία, δεδομένου ότι οι περισσότεροι από τους λόγους αφορούν πραγματικά μόνο όσους ζουν στη Φινλανδία; Οι ταξιδιώτες μπορούν σίγουρα να πάρουν μια γεύση από τη φινλανδική φύση, ένα βασικό στοιχείο του φινλανδικού τρόπου ζωής, όλο το χρόνο.

Η Φινλανδία είναι πλέον ανοιχτή σε όλους τους ταξιδιώτες από την ΕΕ και τη ζώνη Σένγκεν και σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες από τον υπόλοιπο κόσμο.

Αυτοί είναι πέντε λόγοι, για τους κυνηγούς ευτυχίας, για να επισκεφθούν τη χώρα.

Εξερευνήστε το Ελσίνκι: Εκεί που η ανατολή συναντά τη δύση

Η Κωνσταντινούπολη είναι περισσότερο γνωστή ως η πόλη όπου η ανατολή συναντά τη δύση, αλλά υπάρχει αρκετή ποικιλομορφία και στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας. Η περιοχή του Ευρύτερου Ελσίνκι φιλοξενεί 1,5 εκατομμύρια από τα 5,5 εκατομμύρια κατοίκους της Φινλανδίας, επομένως είναι ένα προφανές σημείο εκκίνησης για κάθε ταξιδιώτη.

filandia-1.jpg
Καθεδρικός Ναός Ουσπένσκι του ΕλσίνκιGETTY

Υπάρχει άφθονη σκανδιναβική επιρροή στην αρχιτεκτονική. Όλοι οι Φινλανδοί μαθαίνουν σουηδικά ως δεύτερη γλώσσα στο σχολείο, αλλά η ρωσική επιρροή είναι επίσης εμφανής μαζί με μια αξιοσημείωτη επιρροή Αρ Νουβό. Είναι ένα συναρπαστικό μείγμα .

«Αυθεντικές διαφορετικές πολιτιστικές και ιστορικές επιρροές είναι ξεκάθαρα ορατές και αισθητές σε αυτήν την πόλη», δήλωσε η Λότα Λουνασμέρι, διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ευρωπαϊκών και Σκανδιναβικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι .

Ζήστε την Αρκτική

Η Αρκτική Φινλανδία αξίζει μια επίσκεψη οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου. Το καλοκαίρι, ο ήλιος δεν δύει ποτέ, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν ολοήμερες ευκαιρίες για υπαίθριες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία και εντοπισμός άγριων ζώων.

Τα παιδιά και τα μεγάλα «παιδιά» είναι βέβαιο ότι θα απολαύσουν το χωριό του Άγιου Βασίλη του Ροβανιέμι, που είναι ανοιχτό κάθε μέρα του χρόνου ακόμα και στην κορύφωση του καλοκαιριού.

Δείτε το βόρειο σέλας

Η περιοχή της Αρκτικής είναι επίσης δημοφιλής επιλογή το φθινόπωρο, το χειμώνα και την άνοιξη. Αυτό συμβαίνει επειδή το βόρειο σέλας βγαίνει για να «παίξει» τη νύχτα, ενώ τα μαγευτικά τοπία της Αρκτικής διασκεδάζουν τη μέρα.

filandia-2.jpg
Kakslauttanen Arctic Resort στη Βόρεια ΦινλανδίαGETTY

Η Βόρεια Φινλανδία είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να δείτε το βόρειο σέλας. Κάνει επίσης απίστευτο κρύο. Για λίγη άνεση, μείνετε σε ένα από τα γυάλινα ιγκλού στο Kakslauttanen Arctic Resort της βόρειας Φινλανδίας .

Ακόμα κι αν δεν είστε τυχεροί με το φώς, ένα χειμερινό ταξίδι στη Φινλανδική Αρκτική εξακολουθεί να αξίζει τον κόπο. Οι βόλτες με έλκηθρο με γεροδεμένο έλκηθρο και η εκμάθηση της κουλτούρας των Σάμι είναι μερικές μόνο από τις ημερήσιες δραστηριότητες που προσφέρονται.

Γίνετε ένα με τη φύση στο Λέικλαντ

Η περιοχή του Λέικλαντ, που φιλοξενεί δεκάδες χιλιάδες λίμνες και δασικούς λόφους, είναι δημοφιλής στους Φινλανδούς που κατοικούν στις πόλεις που επιθυμούν να επανασυνδεθούν με τη φύση. Είτε θέλετε να χαλαρώσετε σε μια καμπίνα δίπλα στη λίμνη είτε να δοκιμάσετε τη διάσημη εμπειρία της φινλανδικής σάουνας...

Δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε; Σκεφτείτε τη λίμνη Saimaa. Η τέταρτη μεγαλύτερη φυσική λίμνη γλυκού νερού της Ευρώπης φιλοξενεί δεκάδες χιλιάδες καμπίνες διακοπών, ενώ το τοπικό λευκό ψάρι Vendace σερβίρεται στα περισσότερα εστιατόρια της περιοχής.

Ανακαλύψτε το μεγαλύτερο αρχιπέλαγος του κόσμου

Μια εναλλακτική υπαίθρια εμπειρία μπορεί να βρεθεί σε όλη τη δυτική ακτή της Φινλανδίας. Περίπου 50.000 νησιά κρύβουν σε αφθονία απομονωμένες παραλίες, εθνικά πάρκα και ήσυχα σημεία.

filandia-3.jpg
Το Παλαιά Ραούμα είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO στη Φινλανδία.GETTY

Τα ξύλινα σπίτια του μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO Παλαιά Ραούμα αποτελούν εξαιρετικό σημείο εστίασης για κάθε δρομολόγιο. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από την ίδια τη Ραούμα , η οποία έχει πολλά ξενοδοχεία και εστιατόρια για να διαλέξετε.

Τα θαλάσσια λεωφορεία εξυπηρετούν κοντινά νησιά, ενώ γίνονται ημερήσιες κρουαζιέρες για να εξερευνήσετε περισσότερο το αρχιπέλαγος στο Εθνικό Πάρκο Βοθνιακής Θάλασσας.

Πιο βόρεια, ο φάρος Säppi του 19ου αιώνα στο ομώνυμο νησί είναι μια δημοφιλής ημερήσια εκδρομή από την πόλη Πόρι.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις