Θέλεις να κάνεις μια αλλαγή προς το καλύτερο αλλά δυσκολεύεσαι; Αισθάνεσαι πως υπάρχουν παντού εμπόδια; Θέλεις να αλλάξεις πολλά αλλά φοβάσαι;

Ότι κι αν είναι αυτό που νιώθεις ότι σε κρατάει πίσω, ήρθε ο καιρός να το αντιμετωπίσεις, και να κάνεις άμεσα θετικές αλλαγές στη ζωή σου, που θα σε οδηγήσουν στους στόχους και στα όνειρα σου.

Παρακάτω θα βρεις με ποιον τρόπο μπορείς να κάνεις αυτές τις θετικές αλλαγές, και να ζήσεις τη ζωή που ονειρεύεσαι και αξίζεις.

Η δυσκολία της αλλαγής

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αντιμετωπίζουν εύκολα κάθε αλλαγή που κάνουν. Ακόμα κι αν είναι θετική. Αντιστέκονται σε αυτό που βιώνουν. Δεν υπάρχει ευελιξία. Και αν είναι δύσκολο να κάνουν την αλλαγή, φαντάσου πόσο δύσκολο είναι να την διατηρήσουν.

Είναι όμως απαραίτητο στοιχείο στη ζωή μας. Ακόμα και αν τα πράγματα είναι ήδη καλά, πάντα μπορούν να γίνουν καλύτερα (βελτιστοποίηση)

Να θυμάσαι οι θετικές αλλαγές, όταν τις κάνεις, θα σε γεμίσουν χαρά, ευγνωμοσύνη, ικανοποίηση, κίνητρο.. Κίνητρο να εξελιχθείς, να αναπτυχθείς, να αγγίξεις την αυτοπραγμάτωση!

Γιατί οι θετικές αλλαγές είναι απαραίτητες για όλους

Η συνειδητοποίηση ότι κάτι πρέπει να αλλάξει, ποτέ δεν γίνεται από την μια στιγμή στην άλλη. Κάποιο γεγονός, καλό ή κακό, ενεργοποιεί αυτή την εσωτερική διαδικασία, και τον εσωτερικό μας διάλογο που μας ωθεί να αλλάξουμε πράγματα, καταστάσεις, τον εαυτό μας.

Και αφορά κάθε αλλαγή, ότι κι αν είναι αυτό που θέλεις να αλλάξεις.. μια αλλαγή στο σπίτι σου, στην δουλειά, στην σχέση σου, στην διατροφή σου, στις συνήθειες σου, οτιδήποτε..

Και είναι μαγικό. Ξέρεις γιατί; Γιατί οι θετικές αλλαγές, πλέον γίνονται μια απίστευτη ανάγκη μέσα μας. Κάτι που το φοβόμαστε μα αν δεν το τολμήσουμε ,θα νιώθουμε δυστυχισμένοι.

Σημάδια ότι χρειάζεσαι αλλαγή

Έχεις παρατηρήσει στον εαυτό σου κάποια από τα παρακάτω σημάδια;

 • Έχεις αϋπνίες;
 • Δεν μπορεί να συγκεντρωθείς;
 • Ξοδεύεις πολύ χρόνο στα κοινωνικά Social Media;
 • Δεν έχεις ενδιαφέρον για περαιτέρω εκπαίδευση ή χόμπι;
 • Έχεις πονοκεφάλους ή αισθάνεσαι έντονο άγχος;
 • Τρως πάρα πολύ ή έχασες την όρεξή σου;
 • Γκρινιάζεις συχνά;

Αν έχεις παρατηρήσει στον εαυτό σου τα περισσότερα από τα παραπάνω, τότε σίγουρα χρειάζεσαι θετικές αλλαγές στη ζωή σου!

Τι θα κερδίσεις με τις θετικές αλλαγές;

Έχεις παρατηρήσει κάποιους ανθρώπους που φαίνονται μόνιμα ευτυχισμένοι και με πολύ καλή διάθεση; Είναι υπέροχοι, δεν είναι;

Ας δούμε λοιπόν πώς οι θετικές αλλαγές, θα σε φέρουν πιο κοντά στην ευτυχία και σε μια υπέροχη ζωή! Τι είναι αυτό που θα φέρουν οι θετικές αλλαγές στη ζωή σου;

 • Περισσότερα χρήματα.
 • Δεν θα φοβάσαι τι σκέφτονται οι άλλοι άνθρωποι για σένα.
 • Περισσότερη εμπιστοσύνη.
 • Περισσότερη χαρά και ευτυχία.
 • Καλύτερη υγεία.
 • Υπέροχες σχέσεις.
 • Νέες σταδιοδρομίες.
 • Περισσότερο εξωστρεφής.
 • Επιχειρηματική ανάπτυξη.
 • Μείωση αίσθησης φόβου.

Και είναι σίγουρα πολύ περισσότερα από τα παραπάνω τα οφέλη που μπορείς να έχεις.

Ας δούμε πώς μπορείς να δημιουργήσεις θετικές αλλαγές στη ζωή σου..

Για να φέρεις θετικές αλλαγές στη ζωή σου χρειάζεται να ακολουθήσεις κάποια στάδια:

Αρχικά πρέπει να νιώσεις τον πόνο, που βιώνεις για μια κατάσταση που θέλεις να αλλάξεις. Χρειάζεται να το κάνεις αυτό για να βρεθείς σε θέση, να θέλεις να βγεις από αυτόν τον πόνο οπωσδήποτε.

Δεύτερον, νιώσε την ευχαρίστηση, την χαρά που θα φέρει η αλλαγή στη ζωή σου. Κλείσε τα μάτια και ονειρέψου την αλλαγή. Χαμογέλα στην αλλαγή.

Τρίτον, όπως είπαμε όλες οι αλλαγές συνοδεύονται από φόβο. Πολλοί άνθρωποι φοβούνται ότι δεν μπορούν να αλλάξουν. Νιώσε τον φόβο σου.. Καταπολέμησε τον… Νίκησε τον.. Πώς; Δράσε! Ο φόβος μισεί την δράση! Είναι πολύ χαρούμενος όταν δεν κάνεις τίποτα. Όταν δεν κάνεις τίποτα σε έχει νικήσει. Με την δράση.. Νικάς εσύ!

Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να φέρεις στη ζωή σου θετικές αλλαγές;

#1 Αναγνώρισε τους φόβους σου και τα εμπόδια που σε κρατάνε πίσω. Φτιάξε μια λίστα. Δες τον “εχθρό” όπως πραγματικά είναι.

#2 Ξύπνα το ένστικτο σου.. Κάνε μια εσωτερική αναζήτηση, και δες τι θέλεις πραγματικά στη ζωή σου. Μην περιμένεις να σου πει κάποιος άλλος τι να αλλάξεις. Μόνο εσύ μπορείς να ξέρεις.

#3 Προκάλεσε το μυαλό και τις σκέψεις σου. Αναζήτησε την έμπνευση που θα σε φέρει στους στόχους και στα όνειρα σου!

Αρχική δημοσίευση στο site του Μανώλη Ισχάκη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις