Υλικά

Για το κέικ

  • 260 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 75 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 μπανάνες, ώριμες
  • 3 αβγά, μέτρια
  • 180 γρ. μέλι
  • 140 γρ. ρόφημα αμυγδάλου, χωρίς ζάχαρη
  • 30 γρ. λάδι καρύδας, + έξτρα για το άλειμμα του ταψιού
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι

Για την κρέμα γιαουρτιού

  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό light
  • 60 γρ. μέλι
  • 2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σύνθεση

  • 200 γρ. φράουλες φύλλα δυόσμου

Παρασκευή

Για το κέικ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.

Αλείφουμε με ένα πινέλο ένα ορθογώνιο ταψί 25x32εκ. με λίγο λάδι καρύδας και το αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε σε ένα μεσαίο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη καρύδας, το μπέικιν πάουντερ, τα ψιλοκομμένα καρύδια, το αλάτι, και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Βάζουμε στον πολυκόφτη τις μπανάνες και τις χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να πολτοποιηθούν.

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις πολτοποιημένες μπανάνες, τα αβγά, το μέλι, το ρόφημα αμυγδάλου, το λάδι καρύδας, το ξύσμα πορτοκαλιού, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Προσθέτουμε στο μπολ με τις μπανάνες το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 μείγματα μεταξύ τους.

Αδειάζουμε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί, μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα το κέικ και να ψηθεί καλά μέχρι μέσα. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί εσωτερικά τρυπώντας το με μια οδοντογλυφίδα. Αν η οδοντογλυφίδα βγει καθαρή, το κέικ είναι έτοιμο. Προτιμούμε οδοντογλυφίδα ώστε να μην πέσει ο όγκος του κέικ. Όσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια του εργαλείου που χρησιμοποιούμε για να ελέγξουμε το κέικ π.χ. μαχαίρι, τόσο ευκολότερα θα πέσει ο όγκος του.

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά το κέικ.

Για την κρέμα γιαουρτιού

Βάζουμε σε ένα μεσαίο μπολ το γιαούρτι, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Για τη σύνθεση

Κόβουμε τις φράουλες σε φέτες και τις αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε το κέικ σε ακανόνιστα μικρά κομμάτια και γεμίζουμε με αυτά μικρά ποτήρια μέχρι τη μέση.

Προσθέτουμε πάνω από τα κομμάτια κέικ λίγη από την κρέμα γιαουρτιού, λίγες φέτες φράουλας και φύλλα δυόσμου.

Πηγή: akispetretzikis.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις