Ένα από τα βασικά ερωτήματα που απασχολούν σχεδόν κάθε άνθρωπο όταν ξεκινά μία προσπάθεια για να χάσει βάρος είναι αν πρέπει να ακολουθήσει αποκλειστικά μία δίαιτα ή να βάλει στο πρόγραμμα και την γυμναστική. Και η αλήθεια είναι ότι το ερώτημα διατροφή ή άσκηση δεν έχει μία στάνταρ απάντηση, καθώς το τι θα λειτουργήσει καλύτερα για τον κάθε ένα από εμάς είναι ζήτημα οργανισμού, μεταβολισμού, πειθαρχίας και προτιμήσεων.

Σε αυτή την τόσο συχνή απορία επιχειρεί να δώσει απάντηση η εκπομπή "Όλα για τη ζωή μας", με καλεσμένους την τραγουδίστρια Ελένη Χατζίδου και τον αθλητικό διαιτολόγο Δημήτρη Αθανασιάδη.

Η Ελένη Χατζίδου αναφερόμενη στο βάρος που πήρε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, είπε: «Γυμναστική κάνω έτσι κι αλλιώς. Η γυμνάστριά μου μού είπε πως αν θέλεις να δεις μία διαφορά θα πρέπει να μειώσεις τις μερίδες σου. Το λάθος που έκανα παλιά ήταν να τρώω αργά το βράδυ μία τεράστια σαλάτα, ωραία, υγιεινά και νόστιμα, αλλά η ώρα αυτή δεν είναι η κατάλληλη».

Ο αθλητικός διαιτολόγος Δημήτρης Αθανασιάδης υπογράμμισε πως είναι πιο εύκολο να περιορίσει κανείς το φαγητό του σε ένα βαθμό από το να κάνει υπερβολική άσκηση. Ωστόσο τόνισε πως μία αυστηρή δίαιτα μπορεί να οδηγήσει σε θρεπτικές ανισορροπίες και δημιουργεί στρες στον οργανισμό.

Γιατί όμως ενώ κάνουμε δίαιτα και γυμναστική, δεν χάνουμε κιλά; «Μπορεί να φταίει το είδος της άσκησης», απαντά ο διαιτολόγος.

Δείτε αναλυτικά το απόσπασμα:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις