Υπάρχει ένας νέος κανόνας εξοικονόμησης χρημάτων που κάνει τον γύρο του κόσμου και θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε το τραπεζικό σας υπόλοιπο.

Σύμφωνα με το Mint Life, ο κανόνας 50/30/20 είναι το τέλειο σχέδιο προϋπολογισμού για άτομα που βρίσκονται στα 20 τους. Ο κανόνας είναι ότι πρέπει να ξοδεύετε το 50% του εισοδήματός σας για τα απαραίτητα, θα πρέπει να εξοικονομείτε το 20% του εισοδήματός σας και θα πρέπει να ξοδεύετε το υπόλοιπο 30% για πράγματα που σας ευχαριστούν.

Απαραίτητα έξοδα – 50%

Σύμφωνα με το Mint Life πρέπει να αφιερώσετε το μισό εισόδημά σας για τα απαραίτητα – τα πράγματα που χρειάζεστε για να περάσετε στην καθημερινότητά σας. Τα βασικά περιλαμβάνουν πράγματα όπως ενοίκιο, φαγητό, λογαριασμοί ρεύματος και μεταφορές.

Το πόσο από το 50% εκατό που θα μοιράζεται μεταξύ των βασικών θα εξαρτηθεί από τον τρόπο ζωής σας. Μπορεί για παράδειγμα, να πληρώνετε υψηλό ενοίκιο αλλά να εξοικονομείτε χρήματα σε μεταφορές και ηλεκτρισμό ή αντίστροφα.

Προσωπικά έξοδα – 30%

Το υπόλοιπο 30% του εισοδήματός σας θα πρέπει να πηγαίνει σε πράγματα που βελτιώνουν τον τρόπο ζωής σας.

Τα πράγματα αυτά διαφέρουν από άτομο σε άτομο, αλλά μπορεί να περιλαμβάνουν για παράδειγμα τη συνδρομή σε ένα γυμναστήριο, τους πρωινούς καφέδες ή τα ποτά σας από τις βραδινές σας εξόδους.

Αποταμίευση – 20%

Αφού τακτοποιήσετε τα απαραίτητα, θα πρέπει να αποταμιεύσετε το 20% του εισοδήματός σας. Αυτό το ποσό περιλαμβάνει λογαριασμούς ταμιευτηρίου, εξόφληση υφιστάμενων χρεών και κεφάλαια για «ώρα ανάγκης». Αυτή η κατηγορία έχει να κάνει με την ταχύτερη εξόφληση οποιουδήποτε χρέους έχετε αλλά και την προετοιμασία για το μέλλον σας.

Η Πρόκληση των 365 Ημερών

Εάν όλα αυτά σας φαίνονται περίπλοκα και θέλετε απλώς να εξοικονομήσετε λίγα χρήματα μπορείτε να ακολουθήσετε την πρόκληση εξοικονόμησης 365 ημερών σύμφωνα με την Apartment Therapy. Τι περιλαμβάνει αυτή η πρόκληση; Βάζετε στην άκρη 1€ τη Δευτέρα, 2€ την Τρίτη, 3€ την Τετάρτη, κ.λπ. Στη συνέχεια, ξεκινήστε τη διαδικασία ξανά από την επόμενη Δευτέρα με 1€ . Αυτή η κίνηση, ισοδυναμεί με εξοικονόμηση 28€ κάθε εβδομάδα και 112€ κάθε μήνα.

Το Πρόγραμμα των 52 εβδομάδων

Υπάρχει και το Πρόγραμμα των 52 Εβδομάδων, μια δοκιμασμένη μέθοδος εξοικονόμησης μέσω της οποίας σιγά-σιγά συγκεντρώνετε τις συνεισφορές σας καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, αφαιρείτε 1€ την πρώτη εβδομάδα του έτους, 2€ τη δεύτερη εβδομάδα του έτους, μέχρι και 52€ στο τέλος του έτους.

Η πρόκληση των 365 ημερών θεωρείται πιο εύκολη και αποτελεσματική καθώς θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε 1456€ σε ένα χρόνο – που είναι 78€ περισσότερα από το Πρόγραμμα των 52 εβδομάδων.

Εσείς ποια μέθοδο θα επιλέγατε για να αποταμιεύσετε εύκολα και γρήγορα;

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις