ΚΟΣΜΟΣ. Το …. απόλυτο αποτέλεσμα, με 4 διεθνείς βραβεύσεις σε ισάριθμες συμμετοχές, ξαναήρθε για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στο ξεκίνημα των μεγάλων παγκόσμιων διαγωνισμών του 2023.

  • Los Angeles International Olive Oil Competition 2023,

Ο 24ος Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδων Los Angeles International Olive Oil Competition 2023, πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στο Sheraton Fairplex Hotel, από τις 6 έως τις 12 Φεβρουαρίου 2023.

Οι συμμετοχές έφτασαν τα 465 δείγματα ελαιολάδων από 20 και πλέον ελαιοπαραγωγικές χώρες, προερχόμενα από 172 ελαιοπαραγωγούς και εταιρείες.

  • Credits

O Los Angeles International Olive Oil Competition είναι ένας διεθνής διαγωνισμός μεγάλου κύρους και υψηλού βεληνεκούς, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους στην Αμερικανική Ήπειρο και από τους κορυφαίους σε όλο τον κόσμο, βάσει της παγκόσμιας κατάταξης Evoo World Ranking.

Επιβραβεύει τα καλυτέρα ελαιόλαδα παγκοσμίως με εξειδικευμένους κριτές - γευσιγνώστες και με το αναγνωρισμένο σύστημα της τυφλής γευσιγνωσίας, με expert olive oil panel tasters, που αναγνωρίζεται από το Διεθνές Συμβούλιο ελαιολάδου IOC.

Μάλιστα, το πάνελ των εξειδικευμένων κριτών χαρακτηρίζεται από τεράστια εμπειρία και αξιοπιστία, μεγάλη αυστηρότητα και επαγγελματισμό. Διενεργεί την ατομική αξιολόγηση τού κάθε δείγματος ελαιολάδου σε πολλές φάσεις, διενεργώντας συνεχείς ελέγχους ποιοτικούς και οργανοληπτικούς έως ότου δημιουργηθεί η τελική βαθμολογία και η κατάταξη των ελαιολάδων.

Ο βαθμός δυσκολίας, τα υψηλά στάνταρντ, η ακεραιότητα και ο επαγγελματισμός του Διαγωνισμού φαίνεται από το ενδιαφέρον συμμετοχής πολλών χωρών όπως Γαλλία, Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Μαρόκο, Πορτογαλία, Ισπανία, Τυνησία, Τουρκία, Η.Π.Α., Αργεντινή, Αυστραλία, Χιλή, Περού, Νότια Αφρική, Αλγερία, Κίνα, Κύπρος κλπ.

  • Τέσσερα στα τέσσερα!

Στον 24ο Διαγωνισμό Los Angeles International Olive Oil Competition 2023, οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου τιμήθηκαν με 4 μεγάλες διακρίσεις σε ισάριθμες συμμετοχές, πετυχαίνοντας πολύ υψηλές βαθμολογίες από τους ειδικούς του διαγωνισμού.

Τα βιολογικά και gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου βραβεύτηκαν με

  • 1 Silver Award και,
  • 3 Bronze awards.

Πιο αναλυτικά

Οι βραβεύσεις αυτές στο L.A. των Η.Π.Α., αποτελούν μία ακόμα μεγάλη διάκριση για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου από τη Σπάρτη, γιατί βάσει των εξειδικευμένων κριτών - γευσιγνωστών τα καινοτομικά και περιορισμένης παραγωγής ελαιόλαδα αυτά, ξεχώρισαν και αναγνωρίστηκαν για μια ακόμη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο.

  • Overall

Ταυτόχρονα στο ξεκίνημα του 2023, συμπληρώνεται ο μοναδικός αριθμός των 621 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, αριθμός που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά Single Estate και από συγκεκριμένο Terroir.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις