ΣΠΑΡΤΗ. Με ερώτηση στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, θέτει στο επίκεντρο την πρόταση τού κορυφαίου Έλληνα βιοκαλλιεργητή, Σπαρτιάτη, Γιώργου Σακελλαρόπουλου για ίδρυση Ανώτατου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος Ελαιοκομίας, στη Λακωνία.

Θέμα: «Ίδρυση Ανώτατης Πανεπιστημιακής Σχολής Ελαιοκομίας στη Σπάρτη»

«Κυρία Υπουργέ,

Προσφάτως, όπως ενημερωθήκαμε από Λακωνία και κατά τη διάρκεια απονομής Βραβείων Επιχειρηματικότητας στο Επιμελητήριο της ομώνυμης Περιφερείας, υπήρξε εισήγηση περί ίδρυσης Ανώτατης Επιστημονικής Σχολής Ελαιοκομίας, με έδρα την περιοχή της Λακωνίας. Σε αυτή εν δυνάμει θα παρέχεται μόρφωση υψηλού επιπέδου και θα διεξάγονται έρευνες προς την κατεύθυνση της επιστημονικής (θεωρητικής και πρακτικής) προβολής των σταδίων επεξεργασίας και μεταποίησης δύο βασικών εθνικών μας προϊόντων, του ελαιόλαδου και της επιτραπέζιας ελιάς. Ένας βασικός λόγος που κρίνει επιβεβλημένο το αναφερόμενο εγχείρημα είναι ο όλο και περισσότερο εμφανής παγκόσμιος ανταγωνισμός στο εν λόγω παραγωγικό αντικείμενο. Ανάλογα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα λειτουργούν σε άλλες ελαιοπαραγωγικές χώρες, στις δε ΗΠΑ λειτουργεί Κέντρο Ελιάς στα Πανεπιστήμια Davis και Yale, ενώ στην Αυστραλία ειδικό Σχολείο Ελιάς.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

  • Προτίθεστε, δεδομένου αφενός του προνομιακού πεδίου της πατρίδας μας ως ελαιοπαραγωγική χώρα και αφετέρου των ολοένα και αναπτυσσόμενων επιστημονικών μεθόδων και διαδικασιών παραγωγής και εμπορίας της ελιάς και του ελαιόλαδου, να αναλάβετε τις κατάλληλες πρωτοβουλίες, προκειμένου να ιδρυθεί στη Σπάρτη Ανώτατη Πανεπιστημιακή Σχολή Ελαιοκομίας;»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις