Μια εύκολη και γρήγορη ομελέτα στο φούρνο με σπαράγγια και γραβιέρα, μπορεί να αποτελέσει ένα θρεπτικό πρωινό ή ένα πεντανόστιμο, ολοκληρωμένο πιάτο για το τραπέζι μας.

Τα σπαράγγια θεωρούνται οι αριστοκράτες των λαχανικών. Τα άγρια σπαράγγια όμως είναι οι αλήτες της αριστοκρατικής αυτής οικογένειας. Διαθέτουν πληθώρα από βιταμίνες και στοιχεία ενώ περιέχουν ποικίλες θεραπευτικές και φαρμακευτικές ιδιότητες. Είναι γνωστά από την αρχαιότητα, αποκαλούμενα και ως «τροφή των Θεών».

Ομελέτα στο φούρνο με άγρια σπαράγγια και γραβιέρα

Υλικά που θα χρειαστούμε σε σκεύος 20 εκ:

  • 4 αυγά
  • 100 γρ σπαράγγια άγρια (αν δε μπορούμε να βρούμε άγρια χρησιμοποιούμε τα ήμερα του εμπορίου)
  • 2 κλωνάρια φρέσκο κρεμμύδι
  • Λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
  • 80 γρ γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
  • 50 γρ φρέσκο γάλα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι – πιπέρι

*Το σκεύος που θα χρειαστούμε είναι ένα τηγάνι με σιδερένια λαβή ή οποιοδήποτε άλλο σκεύος που μπορεί να μπει και σε εστία και στο φούρνο.

*Εναλλακτικά (αν δεν έχουμε τέτοιο σκεύος), εκτελούμε το πρώτο μέρος της συνταγής (σοτάρισμα) σε κοινό τηγάνι και μετά συνεχίζουμε το μαγείρεμα στο φούρνο σε κάποιο ταψάκι ή πυρεξάκι που η διάμετρός του δεν ξεπερνάει τα 20 εκατοστά

Μαγείρεμα:

  • Βράζουμε για πέντε λεπτά τα σπαράγγια και ύστερα τα σουρώνουμε για να στραγγίξουν καλά. Προσοχή, τα σπαράγγια δε θέλουν πολύ βράσιμο γιατί λιώνουν
  • Σε τηγάνι ή σιδερένιο σκεύος, σοτάρουμε ελαφρώς σε λίγο λάδι τα σπαράγγια και το κρεμμύδι και καρυκεύουμε
  • Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και στο τέλος προσθέτουμε τον άνηθο
  • Αδειάζουμε το μείγμα των αυγών στο σκεύος που σοτάραμε τα σπαράγγια και το κρεμμύδι, προσθέτουμε από πάνω τη γραβιέρα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και 10 – 15 λεπτά περίπου μέχρι η ομελέτα να φουσκώσει και να ροδίσει
  • Σερβίρουμε με κομμένα ντοματίνια

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις