Οι διακοπές του Πάσχα βρίσκονται μία ανάσα μακριά και οι περισσότερες από εμάς έχουμε ήδη ξεκινήσει να προετοιμαζόμαστε για τις εξορμήσεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες. Είτε το πρόγραμμά σας προβλέπει διακοπές στο εξωτερικό, εκδρομές σε κοντινούς προορισμούς είτε ένα απλό Σαββατοκύριακο στο χωριό, μαζί με οικογένεια και φίλους, υπάρχει ένας κανόνας που ισχύει παντού: η προετοιμασία της βαλίτσας αποτελεί πρόκληση!

Γιατί παρότι βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης, ο μεταβατικός και άστατος καιρός απαιτεί να είμαστε προετοιμασμένες για διαφορετικά φαινόμενα. Επιπλέον, η φύση των ημερών καθώς και ο εκάστοτε προορισμός χρειάζονται ευέλικτα σύνολα, τα οποία θα μπορούν να «σταθούν» σε διαφορετικές περιστάσεις. Συνεπώς, το βασικότερο σημείο προετοιμασίας της πασχαλινής σας βαλίτσας είναι η πολυχρησικότητα των ρούχων που θα συμπεριλάβετε.

Το μυστικό για μια έξυπνα δομημένη βαλίτσα διακοπών είναι η επιλογή ρούχων που μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ και να υποστηρίξουν τις καιρικές μεταβολές που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε. Με γνώμονα τα παραπάνω, συγκεντρώσαμε μερικές επιλογές σε βασικά κομμάτια που είναι διαχρονικά, πολύπλευρα και πάντοτε κομψά, ώστε να είστε πανέτοιμες να ανταποκριθείτε σε κάθε στυλιστική πρόκληση!

Ποια είναι αυτά;

Λευκό πουκάμισο

Πρόκειται ίσως για το πιο ευέλικτο βασικό κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας που μπορεί να φορεθεί άνετα όλες τις εποχές του χρόνου. Ένα λευκό πουκάμισο σε χαλαρή γραμμή μπορεί να συνδυαστεί με καθημερινά ή πιο επίσημα κομμάτια και να φορεθεί μέσα από ένα λεπτό πουλόβερ ή πάνω από ένα φόρεμα ή λεπτό t-shirt τις ημέρες που κάνει περισσότερο κρύο.

Ελαφρύ πανωφόρι

Είναι γνωστό ότι το βασικότερο πρόβλημα της άνοιξης είναι ο μεταβατικός καιρός. Αυτή την εποχή, τα βαριά πανωφόρια δεν έχουν θέση στη γκαρνταρόμπα μας, ωστόσο δεν κάνει αρκετή ζέστη ώστε να τα παραλείψουμε εντελώς. Η λύση; Το ελαφρύ ανοιξιάτικο πανωφόρι, που μπορεί να μεταφραστεί σε μία καμπαρντίνα, ένα blazer ή ένα jacket. Η τελική επιλογή εξαρτάται από το προορισμό και το προσωπικό σας στυλ. Η δική μας συμβουλή είναι να επιλέξετε εκείνο που ταιριάζει με τα περισσότερα ρούχα σας και θα μπορέσει να φορεθεί με άνεση σε όλες τις περιστάσεις.

Κλασσικό τζιν

Το κλασσικό τζιν σε ίσια γραμμή αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Είναι λοιπόν αυτονόητο πως δεν μπορεί να λείπε από την πασχαλινή βαλίτσα σας, καθώς μπορεί να σας εξασφαλίσει άνετες και ταυτόχρονα κομψές εμφανίσεις!

Sneakers

Επειδή είναι δεδομένο ότι διακοπές = βόλτες, τα sneakers είναι απαραίτητα. Άνετα, κομψά και διαχρονικά, είναι ιδανικά για περπάτημα ενώ συνδυάζονται εύκολα με τα περισσότερα σύνολα. Για ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία, επιλέξτε ένα ζευγάρι λευκά sneakers που πηγαίνουν με όλα!

Midi φόρεμα

Ένα φόρεμα αποτελεί πάντοτε την ασφαλή λύση εκείνες τις ημέρες που δεν ξέρουμε τι να φορέσουμε, καθώς μπορεί να υποστηρίξει πολλές και διαφορετικές περιστάσεις, πάντα με το ανάλογο styling. Τα midi φορέματα με μακρύ μανίκι, είτε πρόκειται για πλεκτά είτε για πιο αέρινα, είτε μονόχρωμα είτε με έντονα prints, είναι ιδανικές ανοιξιάτικες επιλογές που συνδυάζουν κομψότητα και ευελιξία.

Πουλόβερ

Μπορεί τα πουλόβερ και οι πλεκτές ζακέτες να έχουν ταυτιστεί με το χειμώνα, ωστόσο έχουν κι αυτά θέση στα σύνολα της σεζόν. Στην πασχαλινή μας βαλίτσα προτιμάμε να συμπεριλάβουμε πλεκτά σε πιο ανάλαφρα υφάσματα ή ακόμα και αμάνικα πουλόβερ, τα οποία μπορούν να φορεθούν μόνα τους ή με κάτι άλλο από κάτω ή από πάνω.

Αξεσουάρ

Είναι αναμενόμενο ότι οι διακοπές περιλαμβάνουν εξόδους, τραπέζια και ενδεχομένως πιο επίσημες περιστάσεις. Και τα κατάλληλα αξεσουάρ είναι ο απόλυτος σύμμαχός σας για να αναβαθμίσετε ένα σύνολο και να το μετατρέψετε στην πιο dressed-up εκδοχή του. Επιλέξτε statement κοσμήματα, όπως σκουλαρίκια, φουλάρια και τσάντες, που μπορούν να προσθέσουν έξτρα πινελιές στυλ και να κάνουν ένα σύνολο ικανό να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ και από το οικογενειακό τραπέζι μέχρι το βραδινό ποτό σας!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις