ΕΛΛΑΔΑ. Το καλοκαίρι έχει φτάσει! Μετά από 2 χρόνια ημιδιακοπών είμαστε έτοιμοι. Άλλοι έχουν ήδη επιλέξει προορισμό και άλλοι ακόμα ψάχνουν. Όλοι έχουμε τον ίδιο φόβο, μην ξεχάσουμε να πάρουμε κάτι μαζί μας και φυσικά να μπορέσουμε να κλείσουμε τη βαλίτσα μας!

Παρακάτω, θα σας δώσουμε πολύτιμες συμβουλές για να μετατρέψουμε αυτή την αγγαρεία, που τους ταλαιπωρεί όλους, σε παιχνιδάκι!

#Συμβουλή 01 - ΛΙΣΤΑ: Στην περίπτωση που έχετε ακόμα μέρες για τις διακοπές σας και δεν φεύγετε αύριο, γράψτε μία λίστα, με όλα όσα θα σας χρειαστούν. Έτσι, δεν θα ξεχάσετε τίποτα, και ότι περιττό έχετε γράψει, μπορείτε εύκολα να το αφαιρέσετε.

#Συμβουλή 02 - ΡΟΥΧΑ: Ρούχα που δεν θα χρειαστείτε, δεν θα τα πάρετε μαζί σας. Από τις πιο πολύτιμες συμβουλές που θα βοηθήσουν κυρίως τον γυναικείο πληθυσμό, που θέλει να πάρει μαζί ολόκληρη τη ντουλάπα είναι ο εξής: Σετάρετε τα ρούχα σας, ανάλογα με τις ημέρες διακοπών σας και τις εξόδους σας.

#Συμβουλή 03 - ΜΠΟΥΦΑΝ: Είναι ιδιαίτερα πιθανό, το βράδυ να έχει ψύχρα ή αν ταξιδέψετε με πλοίο, λόγω του υψηλού κλιματισμού, να χρειαστείτε ένα πανωφόρι. Αφήστε λίγο χώρο στη βαλίτσα σας για ένα καλοκαιρινό μπουφάν.

#Συμβουλή 04 - ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ: Η μεγάλη αγάπη όλων! Ωστόσο, στις καλοκαιρινές διακοπές, δεν θα τα χρειαστείτε όλα! Ένα ζευγάρι σαγιονάρες, για την παραλία, ένα ζευγάρι για τις βραδινές σας εξόδους και τα αθλητικά σας, για να κάνουν το ταξίδι σας πιο άνετο, είναι αρκετά. Ιδιαίτερα για τις γυναίκες, τα ψηλοτάκουνα θα σας κουράσουν, οπότε προτιμήστε πλατφόρμες ή τα λεγόμενα «flatforms», που αυτή τη στιγμή είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της μόδας.

#Συμβουλή 05 - ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ: Ένα νεσεσέρ με τα απολύτως απαραίτητα είναι η λύση σας. Δεν χρειάζεστε σαμπουάν και αφρόλουτρα, καθώς τα περισσότερα ξενοδοχεία τα παρέχουν. Διαφορετικά, αν θέλετε να πάρετε μαζί σας, συγκεκριμένα προϊόντα μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε μικρά μπουκαλάκια, χωρίς να βαρύνετε τη βαλίτσα σας.

#Συμβουλή 06 – ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ: Θα ήταν σοφή επιλογή, να μην πάρετε μαζί σας, πολύτιμα και ακριβά κοσμήματα! Επίσης, μην κάνετε υπερβολές και πάρετε πάρα πολλά. Συνδυάστε τα με τα ρούχα σας και τοποθετήστε τα σε ένα μικρό κουτάκι και ιδανικά μέσα στο νεσεσέρ σας, έτσι ώστε σε περίπτωση που ανοίξει να μη χάσετε κανένα.

#Συμβουλή 07 - GADGETS: Όχι δεν χρειάζεστε λάπτοπ ή τάμπλετ, εκτός αν είναι απαραίτητο για τη δουλειά σας! Διαφορετικά, το κινητό σας, ακουστικά, ηχειάκι, και μία φωτογραφική κάμερα (τύπου action) για μοναδικές λήψεις, είναι τα απολύτως απαραίτητα.

#Συμβουλή 08 – ΠΕΤΣΕΤΕΣ: Όλα τα καταλύματα διαθέτουν πετσέτες, αν και πολλοί θέλετε τη δικιά σας, αντισταθείτε και μην πάρετε από το σπίτι σας, καθώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιβαρύνετε τη βαλίτσας σας. Η πετσέτα θαλάσσης είναι το μόνο που χρειάζεστε.

#Συμβουλή 09 – ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ: Αφού φτιάξατε τη βαλίτσα σας, φροντίστε να μην ξεχάσετε τα προσωπικά σας -πιο βασικά- πράγματα: Κινητό, Πορτοφόλι, Κλειδιά, Φορτιστή και τα Γυαλιά σας!

Λίγο πριν την επιστροφή...

#Συμβουλή 10 – ΤΑ «ΣΟΥΒΕΝΙΡ»: Ας μη λέμε ψέματα! Όχι δεν είναι τα σουβενίρ, αυτά που δεν χωράνε για να κλείσει η βαλίτσα για την επιστροφή σας! Αν σκοπεύετε λοιπόν, να κάνετε ψώνια στον προορισμό σας, που δεν αφορούν μόνο σουβενίρ, όπως ρούχα, παπούτσια κ.α., φροντίστε να έχετε αφήσει κάποιο χώρο στη βαλίτσα σας για να μπορέσει να κλείσει!

Τώρα που έχετε όλες αυτές τις πολύτιμες συμβουλές, ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ! Καλές βουτιές λοιπόν!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις