Τα ψυχολογικά τεστ μπορούν να μας δώσουν μια πολύ καλή εικόνα για την προσωπικότητά μας, αλλά και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε διάφορες καταστάσεις στην ζωή μας. Διακεκριμένοι ψυχολόγοι έχουν εντοπίσει κάποια από τα πιο αποτελεσματικά τεστ προσωπικότητας και τα μοιράζονται μαζί μας.

To παρακάτω έρχεται να πει πολλά για τα τωρινά σας συναισθήματα, για τη σχέση με τον σύντροφό σας αλλά και για άγνωστες πτυχές του εαυτού σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να πάρετε χαρτί και μολύβι και να καταγράψετε τις απαντήσεις σας.

Ας ξεκινήσουμε:

1. Είναι μέρα ή νύχτα ;

Φανταστείτε τώρα έναν κύβο μέσα στην έρημο και τοποθετήστε τον κάπου στην εικόνα σας.

2. Τι μέγεθος έχει ο κύβος; (μικρό, μεσαίο ή μεγάλο);

3. Πού ακριβώς τον τοποθετήσατε στην έρημο; (στο έδαφος, να αιωρείται, στον ουρανό;)

4. Πώς είναι οι άκρες του κύβου; (στρογγυλεμένες ή γωνιώδεις;)

Φανταστείτε τώρα μια σκάλα μέσα στην εικόνα.

5. Από τι υλικό είναι φτιαγμένη; (ξύλο, μέταλλο, ή άλλο;)

6. Πόσο μακριά ή κοντά είναι η σκάλα από τον κύβο;

Τώρα, φανταστείτε μερικά λουλούδια και βάλτε τα κάπου στην εικόνα σας.

7. Είναι μπουκέτο ή είναι σκορπισμένα;

8. Πόσο κοντά ή μακριά είναι στον κύβο;

Και τώρα σκεφτείτε ένα άλογο, και βάλτε το κι αυτό στην εικόνα σας

9. Είναι αρσενικού ή θηλυκού γένους;

10. Πόσο μακριά ή κοντά είναι το άλογο στον κύβο;

Τέλος, φανταστείτε μια καταιγίδα και βάλτε τη στην εικόνα επίσης..

11. Πού βρίσκεται η καταιγίδα σε σχέση με τον κύβο;

Η ώρα των απαντήσεων

1. Νύχτα ή μέρα – αυτό μας λέει αν είστε ένα αισιόδοξο ή απαισιόδοξο άτομο.

Εάν επιλέξατε μέρα συνήθως βλέπετε τη θετική πλευρά των πραγμάτων, ενώ εάν επιλέξατε νύχτα βλέπετε συνήθως την αρνητική πλευρά.

Ο Κύβος: ο κύβος είστε Εσείς

2. Μέγεθος του κύβου – Αυτό είναι το μέγεθος που βλέπετε τον εαυτό σας σε σχέση με τους ανθρώπους γύρω σας αυτή τη στιγμή.

3. Τοποθεσία του κύβου – Εάν ο κύβος είναι πιο κοντά στο έδαφος τότε βλέπετε τον εαυτό σας ως ένα μάλλον προσγειωμένο άτομο. Εάν ο κύβος είναι στον αέρα βλέπετε τον εαυτό σας επάνω από τους άλλους…

4. Άκρες του κύβου– γωνιώδεις άκρες σημαίνουν ότι μπορεί να έχετε μια ροπή προς την τελειομανία. Στρογγυλεμμένες άκρες σημαίνουν ότι δεν είστε ιδιαίτερα κριτικός για τα πράγματα και μπορεί να τα αφήνετε να «πέφτουν κάτω» που λένε.

Η Σκάλα είναι οι φίλοι σας

5. Το υλικό της σκάλας – όσο ποιο δυνατό το υλικό τόσο πιο δυνατή η σχέση που έχετε με τους φίλους και η σημασία που έχουν στη ζωή σας..

6.Απόσταση από τον κύβο – αυτό δείχνει πόσο μακριά ή κοντά πιστεύετε ότι είναι οι φίλοι σας αυτή τη στιγμή στη ζωή σας.

Αν π.χ η σκάλα στηρίζετε στον κύβο παραπέμπει σε μια πολύ στενή σχέση.

Τα Λουλούδια είναι η οικογένειά σας

7. Μπουκέτο ή σκορπισμένα –το μπουκέτο δείχνει μια μάλλον στενή σχέση με τα μέλη της οικογένειας και ότι θεωρείτε την οικογένειά σας ενωμένη. Αν τα λουλούδια είναι σκορπισμένα ίσως οι σχέσεις με την οικογένεια να μην είναι τόσο καλές ή να υπάρχει μεγάλος βαθμός ανεξαρτησίας μεταξύ τους.

8. Πόσο μακριά από τον κύβο – αυτό δείχνει τη σημασία της οικογένειας για εσάς και πόσο κοντά πιστεύετε ότι είστε στην οικογένειά σας. Όσο πιο κοντά τόσο περισσότερη αγάπη αισθάνεστε για την οικογένειά σας.

Το άλογο είναι η σύντροφός σας στη ζωή

9. Αρσενικό ή Θηλυκό φύλο– αυτό είναι ο τύπος του χαρακτήρα που αναζητάτε στο σύντροφό σας, με το αρσενικό να είναι ένας δυνατός χαρακτήρας ενώ το θηλυκό να είναι ένας πιο μαλακός και ήπιος χαρακτήρας…

Δεν έχει σημασία αν π.χ επιλέξετε το άλογο να είναι αρσενικού φύλου, σημαίνει ότι αναζητάτε μια γυναίκα με δυνατό χαρακτήρα.

10. Πόσο κοντά/μακριά είναι – αυτό και πάλι δείχνει πόσο κοντά αισθάνεστε αυτή τη στιγμή με το σύντροφό σας- προσέξτε αν για παράδειγμα είναι στην ίδια απόσταση με την οικογένειά σας; ή πιο κοντά;

Η Καταιγίδα είναι τα διάφορα προβλήματα στη ζωή σας

11. Πού βρίσκεται η καταιγίδα σε σχέση με τον κύβο; – όσο πιο κοντά είναι στον κύβο τόσο πιο πιεσμένος νιώθετε και τόσο πιο πολλά προβλήματα αντιμετωπίζετε αυτή τη στιγμή.

Πηγή: jenny.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις