Αυτά τα τραγανά και πολύ γευστικά κριτσίνια καρότου είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ για όλη την οικογένεια.

Ανεξάρτητα αν κάποιος είναι λάτρης του καρότου ή όχι, τα συγκεκριμένα κριτσίνια αποτελούν το ιδανικό κολατσιό για τη δουλειά ή το σχολείο. Συνδυάζονται άψογα με λίγη φέτα ή κρέμα φέτας ακόμη και με μια απαλή σος γιαουρτιού ενώ μπορούν να συνοδεύσουν σαλάτες ή να αποτελέσουν μια εξαιρετική βάση για finger food!

Υλικά για 40 – 50 κριτσίνια:

  • 350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ ηλιέλαιο
  • 70 γρ νερό χλιαρό
  • 50 γρ λευκό κρασί
  • 2 μεγάλα καρότα τριμμένα στο μεσαίο του τρίφτη
  • 1 κ. γ. αλάτι
  • 1 κ. γ. μπέκιν
  • ½ κ. γ. πάπρικα γλυκιά
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή και ψήσιμο:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις
  • Αδειάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το χέρι μέχρι να έχουμε μια όμορφη, εύπλαστη και λαδένια ζύμη. Η ζύμη ξεκολλάει εύκολα από τα τοιχώματα της λεκάνης και γίνεται αμέσως ομοιόμορφη λόγω του λαδιού
  • Στρώνουμε λαδόκολλα στο μεγάλο ταψί της κουζίνας
  • Πλάθουμε με τα χέρια μας (όχι στον πάγκο γιατί κολλάνε και διαλύονται) σε μπαστουνάκια ή σε στρογγυλά σχήματα τα κριτσίνια μας
  • Τα τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα αφήνοντας μικρό κενό μεταξύ τους (δε φουσκώνουν σχεδόν καθόλου)
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά περίπου. Αν θέλουμε τα κριτσίνια πιο μαλακά τα βγάζουμε νωρίτερα από το φούρνο. Αν τα θέλουμε πιο τραγανά τα αφήνουμε λίγο παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση, τα κριτσίνια είναι έτοιμα μετά το 20λεπτο, όταν δηλαδή το χρώμα τους γίνει πορτοκαλί προς καφέ.
  • Συνοδεύονται τέλεια με φέτα ή κρέμα φέτας αλλά μπορούν να μπουν και σε σαλάτες αντί για κρουτόν.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις