Το καλοκαίρι μοιάζει σαν μια μεγάλη γιορτή λαχανικών και αυτό το μιλφέιγ μελιτζάνας με δροσερή κρέμα γιαουρτιού και άρωμα δυόσμου, άνετα μπορεί να ανοίξει την αυλαία αυτής της παράστασης.

Η μελιτζάνα έχει το εξής έντονο χαρακτηριστικό: είτε αγαπιέται φανατικά από τους ανθρώπους και καταναλώνεται κατά κόρον σε κάθε μορφή μαγειρέματος είτε μισείται διαπαντός. Οτιδήποτε και να ισχύει για τον καθένα, οι συνταγές με πρώτη ύλη το ξεχωριστό αυτό λαχανικό χαρακτηρίζουν μια ολόκληρη εποχή.

Υλικά για 10 μιλφέιγ μελιτζάνας

Για τις μελιτζάνες θα χρειαστούμε:

  • 5 – 6 μεγάλες μαύρες μελιτζάνες (φλάσκες)
  • Μερικά ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την κρέμα γιαουρτιού θα χρειαστούμε:

  • 400 γρ γιαούρτι στραγγιστό σε πλήρη λιπαρά
  • 2 κ. σ. κρέμα φέτας
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη συναρμολόγηση θα χρειαστούμε:

  • Ντοματίνια κομμένα στα δύο ή στα τέσσερα ανάλογα πόσο μεγάλα είναι
  • Λίγο δυόσμο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μαγείρεμα και συναρμολόγηση:

  • Κόβουμε σε παχιές, στρογγυλές φέτες τις μελιτζάνες και τις τοποθετούμε σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα
  • Καρυκεύουμε, απλώνουμε λίγο δυόσμο από πάνω, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 10 – 15 λεπτά σε ζεσταμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Τις βγάζουμε όταν οι μελιτζάνες έχουν μαλακώσει αλλά κρατάνε ακόμη το σχήμα τους, χωρίς δηλαδή να έχουν λιώσει
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε την κρέμα από γιαούρτι. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα άνετο μπολ και με ένα σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη και απαλή κρέμα
  • Για να συναρμολογήσουμε τα μιλφέιγ πρέπει πρώτα να έχουν κρυώσει οι μελιτζάνες, ειδάλλως η θερμότητά τους θα ρευστοποιήσει την κρέμα γιαουρτιού
  • Για κάθε ένα από αυτά, βάζουμε ένα δίσκο μελιτζάνας στο πιάτο, απλώνουμε μερικά λεπτοκομμένα ντοματίνια στον πάτο, βάζουμε λίγη από την κρέμα γιαουρτιού και σκεπάζουμε με έναν ακόμη δίσκο μελιτζάνας. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές μόνο στην τελευταία στρώση κρέμας δε σκεπάζουμε με μελιτζάνα αλλά στολίζουμε με μερικά ντοματίνια και με λίγο φρέσκο δυόσμο. Τρίβουμε λίγο έξτρα πιπέρι και το μιλφέιγ είναι έτοιμο

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις