Για να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα σπιτικά bake rolls, αρκεί να έχουμε σαν βάση μια μπαγιάτικη μπαγκέτα και απλά υλικά για να δημιουργήσουμε τέσσερις ξεχωριστές γεύσεις.

Είναι ίσως η πιο έξυπνη ιδέα για ένα υγιεινό σνακ χωρίς τα συντηρητικά των παρασκευασμάτων του εμπορίου. Το μόνο πρόβλημα είναι πως ποτέ δεν φτάνουν, όσα κι αν φτιάξουμε.

Υλικά για να γεμίσουμε ένα ταψί της κουζίνας:

  • 1 μπαγιάτικη μπαγκέτα 2 -3 ημερών

*Οι ποσότητες για την κάθε γεύση αφορούν περίπου τη μισή μπαγκέτα

Για τη γεύση σκόρδου:

  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στο λεπτό του τρίφτη
  • 1 μπολάκι με ελαιόλαδο (100 γρ περίπου)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ρίγανη ξερή

Για τη γεύση πάπρικα – μαυροκούκι:

  • 2 κ. σ. μαύρο σουσάμι
  • 1 κ. σ. πάπρικα γλυκιά
  • Ελαιόλαδο

Για τη γεύση ντομάτας:

  • 1 μεγάλη ώριμη κόκκινη ντομάτα χωρίς τα σπόρια και τη φλούδα
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρέσκο δυόσμο

Για τη γεύση τυριού:

  • Τριμμένο τυρί για πίστα (καλύτερο αποτέλεσμα θα δώσουν τα μιξ τυριά πίτσας)

Τρόπος παρασκευής:

  • Κόβουμε τη μπαγκέτα σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα
  • Για κάθε μία γεύση που θέλουμε να περάσουμε τις φέτες ψωμιού, αναμιγνύουμε τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ (εκτός της γεύση τυριού)
  • Για τη γεύση σκόρδου αλείφουμε με πινέλο τις φέτες μας με το μείγμα από ελαιόλαδο, σκόρδο, ρίγανη αλάτι και πιπέρι
  • Για τη γεύση πάπρικας ραντίζουμε τις φέτες με ελαιόλαδο και ύστερα πασπαλίζουμε με το μείγμα από πάπρικα και μαυροκούκι
  • Για τη γεύση ντομάτας απλώνουμε λίγο από το μείγμα της ντομάτας, ελαιόλαδου και δυόσμου πάνω στις φέτες
  • Τέλος για τη γεύση τυριού απλώς απλώνουμε πάνω στις φετούλες λίγο από τα τυριά μας
  • Ψήνουμε για 5 λεπτά σε ζεσταμένο φούρνο στους 200 βαθμούς προσέχοντας να μην καούν τα bake rolls διότι αρπάζουν εύκολα

*Η γεύση ντομάτας ίσως να μην κάνει τα bake rolls τόσο τραγανά κι αυτό οφείλεται στην υγρασία της ντομάτας

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις