ΚΑΤΑΚΟΛΟ. Το 1o "FOOD FESTIVAL" που θα πραγματοποιηθεί στο γραφικό λιμάνι του Κατακόλου από 18, 19 και 20 Αυγούστου διοργανώνει ο Δήμος Πύργου, σε μια εκδήλωση που σχεδιάστηκε για να προσφέρει την τοπική κοινωνία, γιορτάζοντας την ποικιλία των γεύσεων και εκτιμώντας τα οφέλη της γαστρονομία στον πολιτισμό.

Το 1ο "FOOD FESTIVAL" αποτελεί μια ξεχωριστή γιορτή, που έχει ως σκοπό την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και παραγωγών, καθώς και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Με προοπτική να πραγματοποιείται κάθε χρόνο την ίδια εποχή, θα αποτελέσει σίγουρα πόλο έλξης τόσο για τους κατοίκους της Ηλείας και ευρύτερα της Δυτικής Ελλάδας, όσο και για τους τουρίστες που επισκέπτονται το λιμάνι του Κατακόλου.

Επιπλέον, μέσω της διοργάνωσης προσδοκάται στην ανάδειξη του Δήμου Πύργου και της Κοινότητας του Κατακόλου μαζί με το μοναδικής ομορφιάς λιμάνι, αλλά και η δημιουργία ενός ισχυρού brand name για τον θεματικό και εναλλακτικό τουρισμό συνολικά της Ηλείας.

Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν σε μια μαγευτική ατμόσφαιρα, γεμάτη αρώματα, γεύσεις, μουσική και ζωντάνια. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν μια ποικιλία από παραδοσιακά, διεθνή και πειραματικά πιάτα, δημιουργίες κορυφαίων σεφ.

Επίσης, τοπικοί παραγωγοί και καλλιεργητές, όπως οινοποιοί, ελαιοπαραγωγοί, μελισσοκόμοι κ.α., θα συμμετέχουν ενεργά στο μοναδικό τριήμερο, προσφέροντας γεύσεις από την Ηλειακή γη.

Η διοργάνωση με πολλές παράλληλες δράσεις όπως εργαστήρια μαγειρικής, δραστηριότητες για παιδιά, ζωντανή μουσική με διάσημους καλλιτέχνες, χορούς και εκπληκτικά ποτά, υπόσχεται πολλές συγκινήσεις και πλούσιο περιεχόμενο δραστηριοτήτων, που θα συμπληρώσει τη γαστρονομική εμπειρία του κάθε επισκέπτη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις