Η τριμμένη φρέσκια ντομάτα και η γέμιση φέτας κάνουν τα ρολάκια μελιτζάνας το πιο δροσερό ορεκτικό για το καλοκαίρι. Σερβίρονται κρύα, πράγμα που σημαίνει πως μπορείς να τα αποθηκεύσεις στο ψυγείο και να τα βάλεις στο τραπέζι σου όποτε θελήσεις.

Το μόνο χρονοβόρο κομμάτι αυτού του φαγητού, είναι ο χρόνος που απαιτείται μέχρι να τηγανίσουμε τις μελιτζάνες.

Υλικά για 30 (περίπου) ρολάκια:

  • 4 – 5 μελιτζάνες μαύρες μεγάλες (φλάσκες)
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 300 γρ φέτα
  • 200 γρ ανθότυρο
  • 3 – 4 κλωνάρια φρέσκα κρεμμύδια
  • Πιπέρι
  • Φρέσκο δυόσμο

Για το σερβίρισμα:

  • 3 – 4 κόκκινες ώριμες ντομάτες
  • Μερικά φύλλα ρόκας
  • Ελαιόλαδο
  • Φρέσκο δυόσμο

Μαγείρεμα και σερβίρισμα:

  • Αρχικά ετοιμάζουμε τη γέμιση και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το φρέσκο δυόσμο. Σε μια λεκάνη ή μπολ αδειάζουμε τη φέτα, το ανθότυρο και λίγο πιπέρι. Με τα χέρια μας ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο
  • Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και κόβουμε τις άκρες. Ύστερα πάνω σε ένα σταθερό ξύλο κοπής κόβουμε σε λεπτές φέτες τις μελιτζάνες σε κάθετη κοπή. Κόβοντας λεπτές τις φέτες από κάθε μελιτζάνα, έχουμε 5 – 8 φέτες ανάλογα το μέγεθος και την κοπή της κάθε μίας
  • Αλατίζουμε και τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι με μπόλικο ελαιόλαδο
  • Απλώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα πολλά λάδια και τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν
  • Για να διπλώσουμε τα ρολάκια, απλώνουμε κάθε φέτα μελιτζάνας σε ένα καθαρό ξύλο κοπής και βάζουμε στην άκρη μία κουταλιά της σούπας από τη γέμιση
  • Τυλίγουμε τα ρολάκια και τα τοποθετούμε σε ταψάκι ή σε ένα μπολ με καπάκι
  • Για το σερβίρισμα τρίβουμε τις φρέσκες ντομάτες και απλώνουμε μια ποσότητα από αυτές σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πάνω τους τοποθετούμε τα ρολάκια
  • Δίπλα στα ρολάκια φτιάχνουμε μια μίνι σαλάτα με ρόκα και ελαιόλαδο

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις