Όταν δε σου αρκεί το παγωτό και θες μια συνοδεία, τότε αυτή η απαλή σοκολατόπιτα με πλούσια γεύση σοκολάτας, θα γίνει η «κόλασή» σου.

Μια πανεύκολη συνταγή από αυτές που γίνονται στο «πόδι» με απλά υλικά και σχεδόν καθόλου εξοπλισμό. Για να καταλάβεις, για την παρασκευή αυτού του γλυκού δεν είναι απαραίτητο καν το μίξερ.

Σοκολατόπιτα με πλούσια βελούδινη γεύση

Υλικά για ένα ταψί διαμέτρου 27 εκ.:

  • 320 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ κακάο
  • 1 κ. γ. μπέκιν
  • 1 κ. γ. σόδα
  • 2 βανίλιες
  • 1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι (ή οποιοδήποτε άλλο)
  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ λάδι (ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο)
  • 125 γρ κουβερτούρα

Για το σερβίρισμα:

  • Παγωτό βανίλια ή όποια άλλη γεύση
  • Σιρόπι σοκολάτας
  • Κοπανισμένα καρύδια

Τρόπος παρασκευής:

  • Σε μια βαθιά λεκάνη ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, ζάχαρη, κακάο, μπέκιν, σόδα, βανίλιες) και με ένα σύρμα τα ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν
  • Ανοίγουμε μια λακκούβα στο κέντρο της λεκάνης και προσθέτουμε μέσα τα 3 αυγά χτυπημένα, το γάλα, το λάδι και το λικέρ και χρησιμοποιώντας το σύρμα κάνουμε με κυκλικές κινήσεις. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές, υγρό μίγμα
  • Παράλληλα, σε μπεν μαρί έχουμε βάλει την κουβερτούρα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια να λιώσει αργά
  • Μόλις η σοκολάτα είναι έτοιμη, την προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά μας
  • Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 27 εκ, το λαδώνουμε και το αλευρώνουμε σε όλη του την επιφάνεια (και στα πλαϊνά)
  • Αδειάζουμε μέσα το μίγμα της σοκολατόπιτας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου (ανάλογα πάντα το φούρνο)
  • Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το γλυκό, ξεφορμάρουμε μόλις κρυώσει και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια ή οποιαδήποτε άλλη γεύση προσθέτοντας κοπανισμένα καρύδια και σιρόπι σοκολάτας

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις