Ένας γρίφος υπόσχεται ότι θα αποκαλύψει εάν έχετε υψηλό IQ, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail».

Αν και δεν πρόκειται για κάποιο επίσημο τεστ IQ, ωστόσο διάφορες έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι τέτοιες σπαζοκεφαλιές βελτιώνουν τις ικανότητες συγκέντρωσης, επίλυσης προβλημάτων, καθώς και άλλες γνωστικές ικανότητες.

Ο εν λόγω γρίφος αφορά μια εικόνα, στην οποία παρουσιάζεται το γράμμα «Υ» ξανά και ξανά, σε πολλά διαφορετικά χρώματα. Τα γράμματα είναι παραταγμένα στη σειρά και γεμίζουν την οθόνη.

Ωστόσο, ένα ακόμα γράμμα είναι κρυμμένο κάπου μέσα σε αυτό το συνονθύλευμα των γραμμάτων και ο λύτης καλείται να το εντοπίσει.

Εάν καταφέρετε να εντοπίσετε το «λαθραίο» γράμμα σε 21 δευτερόλεπτα ή λιγότερο, τότε ο κατασκευαστής του γρίφου ισχυρίζεται πως είστε πιο «εύστροφοι» με ένα μυαλό που παραμένει σε εγρήγορση, περισσότερο από το μέσο όρο.

Τεστ ευφυΐας: Ο γρίφος που «τεστάρει το IQ σας» σε 21 δευτερόλεπτα

Δείτε την εικόνα:

Για όσους δεν πρόλαβαν να εντοπίσουν το γράμμα που κρύβεται παραπάνω, μπορούμε να σας δώσουμε ένα ακόμα στοιχείο. Πρόκειται για το γράμμα «Χ».

Αν δεν καταφέρατε να βρείτε το γράμμα, το έχουμε σημαδέψει με έναν κόκκινο κύκλο παρακάτω:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις