Αν τα κέικ αποτελούν τη νούμερο ένα εύκολη και γρήγορη λύση για κολατσιό, τότε δε μπορώ να φανταστώ τίποτα γευστικότερο από αυτό το αφράτο και μυρωδάτο κέικ με μπανάνα και σοκολάτα.

Η συνταγή είναι απλή με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Η νοστιμιά αξεπέραστη, όπως ορίζει ο κολασμένος συνδυασμός μπανάνα – σοκολάτα!

Μυρωδάτο κέικ με μπανάνα και πλούσια γεύση σοκολάτας

Υλικά για μια μέτρια μακρόστενη φόρμα:

  • 3 μεγάλες και ώριμες μπανάνες
  • 150 γρ βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (+ 50 γρ επιπλέον αλεύρι για τη σοκολάτα)
  • Μερικές σταγόνες από εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ σοκολάτα σε μικρά κομμάτια

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

  • 125 γρ κουβερτούρα υγείας
  • 50 γρ γάλα εβαπορέ
  • 35 γρ μέλι
  • Σοκολατάκια για τη διακόσμηση

Προετοιμασία και διακόσμηση:

  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να έχουμε μια απαλή κρέμα
  • Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα στον κάδο
  • Ρίχνουμε μερικές σταγόνες από το εκχύλισμα βανίλιας και κλείνουμε το μίξερ
  • Λιώνουμε τις μπανάνες σε ένα πιάτο με τη βοήθεια ενός πιρουνιού και τις ρίχνουμε στον κάδο
  • Προσθέτουμε τα 250 γρ από το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά
  • Σε ένα μπολ αδειάζω τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τα 50 γρ αλεύρι. Τα ανακατεύω και τα αδειάζω μέσα στο υπόλοιπο μίγμα
  • Σε μια μέτρια στενόμακρη φόρμα του κέικ ρίχνω ελάχιστο λάδι και αλεύρι και απλώνω να καλυφθεί ο πάτος και τα τοιχώματα
  • Αδειάζω το κέικ και το ψήνω για 45 λεπτά στους 170 βαθμούς (ανάλογα πάντα και το φούρνο)
  • Ελέγχω για το ψήσιμο βυθίζοντας (μετά από μισή ώρα στο φούρνο) ένα μαχαίρι στο κέικ. Αν αυτό βγει καθαρό, το κέικ έχει ψηθεί. Αν όχι, τότε συνεχίζω κι άλλο το ψήσιμο
  • Όταν το κέικ κρυώσει ετοιμάζω το γλάσο σοκολάτας. Σε μπεν μαρί (ένα σκεύος βυθισμένο μέσα σε ένα άλλο με καυτό νερό) βάζω την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια μαζί με το γάλα και ανακατεύω. Μόλις η σοκολάτα λιώσει, ρίχνω το μέλι και ανακατεύω
  • Περιχύνω το κέικ με το γλάσο σοκολάτας αφού αρχίζει και κρυώνει ώστε να στέκεται καλύτερα
  • Τέλος, σπάζω σοκολατάκια (είτε τα αφήνω ολόκληρα) και τα ρίχνω πάνω στο κέικ μπανάνας
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις