ΝΑΥΠΛΙΟ. Σε ριζική ανακαίνιση του ξενοδοχείου Kandia Castle στο Ναύπλιο προχωρά ο ισραηλινός Όμιλος Fattal Hotel Group.

Σύμφωνα με το forbesgreece, το ξενοδοχείο, που αποκτήθηκε μέσω πλειστηριασμού, θα μετατραπεί σε ένα υπερπολυτελές θέρετρο, το οποίο θα επαναλειτουργήσει με το εμπορικό σήμα Limited Edition by Leonardo.

Σύμφωνα με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Έργου που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, το σχέδιο ανακατασκευής του ξενοδοχειακού συγκροτήματος προβλέπει μία σειρά τροποποιήσεων που αφορούν στην αλλαγή εσωτερικών διαρρυθμίσεων, αλλαγή δυναμικότητας, αλλαγή επίπλωσης-εξοπλισμού και κατασκευή νέου βιολογικού καθαρισμού.

Η τουριστική μονάδα αποτελείται από 5 υφιστάμενα κτίρια, πισίνα, παιδική χαρά, υπαίθριο αμφιθέατρο και γήπεδα μπάσκετ.

Οι αλλαγές που προβλέπονται να γίνουν είναι οι εξής:

• Αλλαγή εσωτερικών διαρρυθμίσεων και συγκεκριμένα κατάτμηση δωματίων-σουιτών και μετατροπή τους σε δίκλινα & τρίκλινα δωμάτια. Στα δωμάτια αυτά θα γίνουν όλες οι απαραίτητες μετατροπές -αρχιτεκτονικές, προσθήκη λουτρών, εγκατάσταση ΗΜ για λουτρά, αερισμό, κλιματισμό και όλες οι απαραίτητες ηλεκτρολογικές & μηχανολογικές εγκαταστάσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία τους.

• Αλλαγή της δυναμικότητας του ξενοδοχείου από 105 δωμάτια/238 κλίνες σε 116 δωμάτια/262 κλίνες με κατάτμηση δωματίων-σουιτών και μετατροπή τους σε δίκλινα & τρίκλινα δωμάτια.

• Μερική ανακαίνιση δωματίων και των κοινόχρηστων και βοηθητικών χώρων με αλλαγή επίπλων και εξοπλισμού.

• Διαφοροποίηση των χώρων F&B του ξενοδοχείου και αναδιάταξη του χώρου του buffet.

• Μελέτη και νέα εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού (υπόγεια) εντός του γηπέδου.

• Νέες δεξαμενές αποθήκευσης νερού, νέα πιεστικά μηχανήματα και μηχανήματα επεξεργασίας νερού.

• Toποθέτηση φωτοβολταϊκών πανέλων.

• Έργα ανάπλασης και διαμόρφωσης ακτής.

Το ξενοδοχείο αναμένεται να λειτουργήσει τον Μάιο του 2024.

Πρόκειται για μία ακόμη επένδυση του ισραηλινού Ομίλου στην χώρα μας, καθώς πριν από λίγο καιρό έγιναν τα επίσημα εγκαίνια του Esperia Palace Hotel, στη Σταδίου στην Αθήνα, το οποίο άρχισε να λειτουργεί το περασμένο καλοκαίρι στην χώρα μας και ήταν το δεύτερο ξενοδοχείο που άνοιξε η αλυσίδα στη χώρα μας.

Μέχρι στιγμής ο όμιλος έχει επενδύσει περί τα 80 εκατ. ευρώ στην ελληνική αγορά. Η αρχή των επενδύσεων της Fattal στην Ελλάδα έγινε από την Ρόδο όπου το 2019, απέκτησε ένα ακίνητο στην περιοχή Κολύμπια και δημιούργησε το πεντάστερο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο, Leonardo Kolymbia Resort, το οποίο απευθύνεται σε οικογένειες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις