ΛΑΚΩΝΙΑ. Σε χαμηλά επίπεδα κινείται η τουριστική ζήτηση για το Πάσχα στη Λακωνία, με τη Μονεμβασιά και την ευρύτερη περιοχή να εμφανίζουν υποτονική εικόνα.

«Απογοητευτική» η εικόνα σύμφωνα με τους ξενοδόχους

Όπως επισημαίνει στο Tornos News ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας, Δημήτρης Πολλάλης, η κατάσταση χαρακτηρίζεται απογοητευτική.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλά ξενοδοχεία δεν πρόκειται να ανοίξουν καν για την πασχαλινή περίοδο, λόγω της χαμηλής ζήτησης.

«Παγωμένες» κρατήσεις και ακυρώσεις

Την ίδια ώρα, όπως τονίζεται, δεν καταγράφονται νέες κρατήσεις στα συστήματα, ενώ σημειώνονται και ακυρώσεις.

Η εικόνα αυτή επιβαρύνει περαιτέρω το ήδη αρνητικό κλίμα, με την αγορά να εμφανίζεται «παγωμένη» και τους επαγγελματίες να βρίσκονται σε στάση αναμονής, χωρίς σαφή εκτίμηση για την πορεία της σεζόν.

Η εξέλιξη αυτή εντείνει την ανησυχία για το μέλλον των επιχειρήσεων.

Η Μονεμβασιά ως παραδοσιακά δημοφιλής πασχαλινός προορισμός

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μονεμβασιά, ένας από τους πλέον εμβληματικούς προορισμούς της Πελοποννήσου, παραδοσιακά προσελκύει αυξημένη επισκεψιμότητα την περίοδο του Πάσχα.

Στον Γέρακα, το λεγόμενο «φιόρδ» της Λακωνίας, η περιφορά του Επιταφίου δίπλα στο νερό δημιουργεί μια εικόνα ιδιαίτερης αισθητικής και κατάνυξης.

Στο Κυπαρίσσι, εκεί όπου ο Πάρνωνας καταλήγει στο Μυρτώο πέλαγος, κυριαρχεί η ηρεμία και η αυθεντικότητα, στοιχεία που αναζητά ολοένα και περισσότερο ο σύγχρονος ταξιδιώτης.

Στη Ρειχιά και στα χωριά της ενδοχώρας, οι πασχαλινές παραδόσεις διατηρούνται ζωντανές, προσφέροντας μια εμπειρία βαθιάς τοπικής ταυτότητας.

Στο κάστρο της Μονεμβασιάς, η κορύφωση της Μεγάλης Εβδομάδας εκτυλίσσεται σε ένα σκηνικό υψηλής συμβολικής αξίας, με το φως των κεριών και τον ήχο της θάλασσας να συνθέτουν μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Η αντίφαση που προβληματίζει

Η αντίθεση μεταξύ της υψηλής αξίας του προορισμού και της χαμηλής ζήτησης που καταγράφεται φέτος, αναδεικνύει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Λακωνία στην έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Οι επαγγελματίες του κλάδου στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους στους επόμενους μήνες, προσδοκώντας σταδιακή ανάκαμψη της ζήτησης και βελτίωση της κατάστασης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις