ΚΟΣΜΟΣ. Πρωτοφανή διάκριση σε διεθνές επίπεδο - συμμετέχοντας στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου Olivinus International Olive Oil Competition 2021 της Αργεντινής, με 13 βραβεία σε 13 συμμετοχές των βιολογικών τους ελαιολάδων – απέσπασαν οι Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, από τη Σπάρτη.

Για την Ελλάδα και τη Λακωνία

Μια μοναδική διάκριση τόσο για την Ελλάδα όσο για την Λακωνία, αλλά και για Έλληνα ελαιοπαραγωγό, στον 15ο OLIVINUS International Olive Oil Competition 2021, τον τελευταίο αναγνωρισμένο παγκόσμιο διαγωνισμό ελαιολάδων για το 2021.

Ο OLIVINUS International Competition

Ο διεθνής διαγωνισμός OLIVINUS International Competition 2021 πραγματοποιήθηκε στην Μεντόζα της Αργεντινής, από τις 18 έως 24 Σεπτεμβρίου 2021, με συμμετοχές 206 εταιρειών ελαιολάδου, από 17 χώρες του κόσμου.

Αποτελεί έναν από τους πλέον αναγνωρισμένους διαγωνισμούς γευσιγνωσίας ελαιολάδων παγκοσμίως, έχοντας πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας, πράγμα που αποδεικνύεται από την υψηλή βαθμολογία 9 / 10 που του έχει δοθεί από την διεθνή κατάταξη EVOO World Ranking.

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον OLIVINUS IOOC 2021 γίνεται με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting) από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους. Αποτελεί τον πλέον σημαντικό διαγωνισμό της Λατινικής Αμερικής και γενικότερα των χωρών του Νοτίου ημισφαιρίου.

Μεγαλύτερη δυσκολία προκύπτει και από το γεγονός ότι τα ελαιόλαδα των χωρών του Νοτίου ημισφαιρίου είναι φρέσκα, σχεδόν λίγων ημερών, σε σχέση με του υπόλοιπου κόσμου που είναι περίπου 1 (ενός) έτους από την παραγωγή τους.

13 μεγάλα διεθνή βραβεία

Τα 13 μεγάλα διεθνή βραβεία προήλθαν από 13 συμμετοχές των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στην Αργεντινή, τα οποία συγκέντρωσαν πολύ υψηλές βαθμολογίες, με αποτέλεσμα να τιμηθούν 4 ελαιόλαδα με Grand Prestige Gold, 4 ελαιόλαδα με Prestige Gold και 5 ελαιόλαδα με Gold βραβεία.

Αναλυτικά οι 13 χρυσές βραβεύσεις στον 15ο OLIVINUS International Olive Oil Competition 2021, για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, από τη Σπάρτη και την Ελλάδα, είναι:

MASTERPIECE GOURMET EVOO - GRAND PRESTIGE GOLD

ΦΥΛΛΙΚΟΝ ΠΡΩΤΕΛΑΙΟ - GRAND PRESTIGE GOLD

ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ ΠΡΩΙΜΗΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ - GRAND PRESTIGE GOLD

ENIGMA FLAVORED GOURMET EVOO – GRAND PRESTIGE GOLD

ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΟΝΟΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟ - ΧΡΥΣΟ PRESTIGE GOLD

ΩΛΕΩΑΣΤΡΩΝ GOURMET EVOO - ΧΡΥΣΟ PRESTIGE GOLD

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΝ GOURMET EVOO - ΧΡΥΣΟ PRESTIGE GOLD

ΕΝΣΤΑΓΜΑ SAFFRON & SAGE - ΧΡΥΣΟ PRESTIGE GOLD

MAJESTIC BLEND EVOO - ΧΡΥΣΟ GOLD

GEMSTONE BLEND EVOO - ΧΡΥΣΟ GOLD

ΕΝΣΤΑΓΜΑ SAFFRON & ROSEMARY - ΧΡΥΣΟ GOLD

ΕΝΣΤΑΓΜΑ SAFFRON - ΧΡΥΣΟ GOLD

ΑΡΜΟΝΙΚΟΝ ΜΟΝΟΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟ - ΧΡΥΣΟ GOLD

Είναι η 1η φορά στα 15 χρόνια που λαμβάνει χώρα ο διεθνής διαγωνισμός OLIVINUS, που Έλληνας ελαιοπαραγωγός και Ελληνικά βιολογικά και γαστρονομικά ελαιόλαδα, αποκλειστικά ιδιοπαραγώμενα, διακρίνονται με τόσες πολλές και υψηλές βραβεύσεις.

Η εξαιρετική αυτή διεθνούς κύρους επιβράβευση στην Αργεντινή, σηματοδοτεί μια διάκριση πολύ υψηλού επιπέδου στον χώρο της ελαιοκομίας για τη χώρα μας την Ελλάδα, τον τόπο μας τη Σπάρτη καθώς και για την πορεία των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου εδώ και 30 χρόνια.

Είναι παράλληλα ιδιαίτερη τιμή τα βιολογικά, Single Estate ελαιοπροϊόντα ενός Έλληνα ελαιοπαραγωγού να αναγνωρίζονται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους, ενώ παράλληλα να θεωρούνται από τα κορυφαία διεθνώς.

370 διεθνείς βραβεύσεις!

Οι 13 μεγάλες αυτές βραβεύσεις, στον OLIVINUS International Olive Oil Competition 2021, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό ρεκόρ των 370 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου παγκοσμίως, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων, Single Estate producer.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις