ΜΟΛΑΟΙ. Τον Δήμο Μονεμβασίας επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας (6/11), επαναβεβαιώνοντας «το σταθερό ενδιαφέρον της Περιφέρειας Πελοποννήσου» για την περιοχή.

Ο περιφερειάρχης είχε συναντήσεις, με τον δήμαρχο Ηρακλή Τριχείλη, και με εκπροσώπους πολιτιστικών και αθλητικών φορέων, καθώς και κατοίκων.

Υπογραφές στη σύμβαση για την κατασκευή δρόμου από τον Άγιο Νικόλαο ως το ακρωτήριο Μαλέας

Συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη και τον θεματικό ομόλογό του Νίκωνα Τζινιέρη, συναντήθηκε το βράδυ του Σαββάτου με τον δήμαρχο Ηρακλή Τριχείλη στο δημαρχείο Μολάων, όπου

 • υπέγραψαν σύμβαση για την κατασκευή δρόμου από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι το ακρωτήριο Μαλέας.

Συγχρόνως συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα του Δήμου Μονεμβασίας, ιδιαίτερα οι υποδομές στην Δ.Ε. Μολάων.

Μεταξύ αυτών ήταν,

 • η βελτίωση της πρόσβασης προς τον Ασωπό και τη θάλασσα,
 • καθώς και η δημιουργία στη Νεάπολη κρηπιδώματος και σταθμού επισκεπτών, στον χώρο από τον οποίον γίνεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ελαφόνησο,

με τον περιφερειάρχη να δίνει εντολή για να ξεκινήσει άμεσα η εκπόνηση της σχετικής μελέτης.

Στη Μονεμβασία

Ακολούθως, ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε τη Μονεμβασία στην οποία απευθύνθηκε σε κατοίκους της περιοχής, τους οποίους ενημέρωσε για τα έργα που υλοποιούνται ή προγραμματίζονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στον Δήμο Μονεμβασίας.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε,

 • στις παρεμβάσεις αρχαιολογικής φύσεως στον βράχο της Μονεμβασίας,
 • στην πλήρη ανακατασκευή της εισόδου στην Μονεμβασία,
 • στην ολοκλήρωση κατασκευής της μαρίνας, όπως και
 • στις εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις στο σύνολο του δήμου.

Το Δεκέμβριο υπογράφεται η σύμβαση για τη μαρίνα

Όπως είπε, «σε περίπου ένα μήνα θα επισκεφθεί εκ νέου τον Δήμο Μονεμβασίας προκειμένου να υπογράψει τη σύμβαση για τη μαρίνα».

«Αναγκαιότητα συνεργασίας Νεάπολης, Ελαφονήσου και Μονεμβασίας»

Ο περιφερειάρχης κ. Νίκας, είχε στη συνέχεια συναντήσεις με εκπροσώπους από πολιτιστικούς φορείς της περιοχής, στις οποίες συζητήθηκαν οι εκδηλώσεις που οι φορείς προγραμματίζουν για τον επόμενο χρόνο, ενώ από την πλευρά του επισήμανε την αναγκαιότητα συνεργασίας Νεάπολης, Ελαφονήσου και Μονεμβασίας.

Εξετάζεται η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μονεμβασίας

Γνωστοποίησε, εξ άλλου, ότι εξετάζεται η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μονεμβασίας, ώστε μέσω του Δήμου να υπάρξει μια μόνιμη και σταθερή χρηματοδότηση για τις εκδηλώσεις των φορέων. Προτάθηκε δε, ως χώρος των εκδηλώσεων να επιλέγεται το κάστρο της Μονεμβασίας και σημεία μέσα στον ιστορικό οικισμό.

Συναντήσεις με αθλητικούς συλλόγους

Ακολούθησαν συναντήσεις του περιφερειάρχη με εκπροσώπους αθλητικών συλλόγων της περιοχής, στην διάρκεια των οποίων εξετάστηκαν, μεταξύ άλλων,

 • τα σοβαρά ζητήματα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο Μονεμβασίας, αλλά και
 • το κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης.

Ιδιαίτερα για το δεύτερο έγινε γνωστό ότι από την Περιφέρεια θα δρομολογηθεί η διαδικασία έκπτωσης της υφιστάμενης εργολαβίας και ορισμός νέου αναδόχου, προκειμένου να ολοκληρωθεί το με προϋπολογισμό 1,5 εκ € έργο.

Αναρρίχηση

Τέλος, ο περιφερειάρχης εξέφρασε την πρόθεση της Περιφέρειας να

 • παρέχει συνδρομή προς τον σύλλογο αναρριχητών, τόσο με τις υποδομές στο πάρκο αναρρίχησης της περιοχής, όσο και με την δημιουργία πεζοδρόμου για την ευχερή πρόσβαση στο εν λόγω πάρκο.
 • υπάρξει βοήθεια από την Περιφέρεια και στην διοργάνωση ενός φεστιβάλ αναρρίχησης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις