ΣΚΑΛΑ. Δυνάμεις της ΟΠΚΕ βρέθηκαν από νωρίς (07:00) σήμερα (28/3), στο Μπλόκο των Ξηροκαμπίων, στη θέση Ψηλή Μάντρα, στη Σκάλα Λακωνίας.

  • Παναγιώτης Νίκας: «Τον λόγο πλέον έχει η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη» για ΜΕΑ -ΧΥΤΥ στη Σκάλα Λακωνίας

Είναι πρόσφατες οι δηλώσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παν. Νίκα, σχετικά με το Μπλόκο των κατοίκων της περιοχής: «Από αύριο θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα ο νόμος από τις Αρχές που έχουν υποχρέωση να τον εφαρμόσουν. Τον λόγο πλέον τον έχει η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη, για να στραφεί κατά παντός υπευθύνου που παρακωλύει το έργο.»

Τις δηλώσεις Νίκα ακολούθησε απάντηση από την Επιτροπή Αγώνα Ευρώτα.

Η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων Δήμου Ευρώτα, εκφράζοντας την μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής, φορείς και συλλογικότητες, έχει κινήσει γη και ουρανό προκειμένου να μην προχωρήσει η κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων – Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΜΕΑ – ΧΥΤΥ) στα Ξηροκάμπια της ΔΚ Σκάλας, στον Δήμο Ευρώτα.

  • «Αντιμετωπίζουν τους κατοίκους σαν εγκληματίες» - Νέο κάλεσμα στο Μπλόκο των Ξηροκαμπίων

Η Επιτροπή ερμηνεύει πως οι δυνάμεις εστάλησαν, «κατ’ εντολήν της Περιφέρειας (σ.σ. Πελοποννήσου) και της Κυβέρνησης», υπογραμμίζει πως, «…αντιμετωπίζουν τους κατοίκους σαν εγκληματίες», και απευθύνει νέο κάλεσμα στους κατοίκους για ενίσχυση του Μπλόκου των Ξηροκαμπίων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις