ΣΚΑΛΑ. Σφοδρή απάντηση από την Επιτροπή Αγώνα Ευρώτα, προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του από τη Σπάρτη και αναφερόμενος στο Μπλόκο των Ξηροκαμπίων, είχε πει μεταξύ άλλων πως, «μια δεκάδα άνθρωποι κάνουν ακτιβισμό σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος…» προσθέτοντας ότι, «…σε καθημερινή βάση το ελληνικό δημόσιο είναι υποχρεωμένο να καταβάλει σταλίες για τα μηχανήματα που δεν εργάζονται εξ αιτίας αυτής της κατάστασης».

Η Επιτροπή Αγώνα στην απάντησή της, αφού αρχικά υπογράμμισε πως «…ουδέποτε αντιμετωπίσαμε το θέμα των απορριμμάτων με τη λογική να φύγουν από εμάς και να πάνε στην πόρτα του γείτονα», διατύπωσε σειρά ερωτημάτων προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και εν τέλει διερωτήθηκε, ρητορικά:

«Μήπως κύριε Νίκα, στην τελική, εσείς είσαστε οι πέντε δέκα άνθρωποι που προωθείτε τις κυβερνητικές εντολές όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά ώστε να μπουκώσετε με εκατομμύρια κέρδη μία χούφτα εταιρείες εις βάρος του κοσμάκη της περιφέρειας σας;»

«Αντιλαμβανόμαστε το άγχος του κ. Νίκα από τις αλλεπάλληλες ενοχλήσεις που του κάνει η Τέρνα καθώς και από το αίσθημα του κ. Περιφερειάρχη να προστατέψει, τάχα, το Ελληνικό Δημόσιο. Απαντάμε στα ψεύδη, τις συκοφαντίες και τις απειλές και στην προσπάθειά του, να αποπροσανατολίσει τους κατοίκους και να δημιουργήσει κοινωνικό αυτοματισμό, ότι έχουμε συγκεκριμένο πλαίσιο πάλης και αιτήματα για τη διαχείριση των απορριμμάτων, τα οποία είναι γνωστά.

Αντιμετωπίζουμε το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων με σοβαρότητα και ευθύνη, γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι αφορά το μέλλον του τόπου μας και το μέλλον των επερχόμενων γενεών.

  • Ουδέποτε αντιμετωπίσαμε το θέμα των απορριμμάτων με τη λογική να φύγουν από εμάς και να πάνε στην πόρτα του γείτονα. Αυτές οι πρακτικές είναι δικές σας και σας τις επιστρέφουμε.

Εδώ και τρία χρόνια η τοπική κοινωνία έχει δώσει τις απαντήσεις της μέσα από τα γενικές συνελεύσεις, τις δύο χιλιάδες και πλέον υπογραφές από κατοίκους, συλλόγους και φορείς.

Απαντήσεις έχουν δοθεί και από τα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Είμαστε υπέρ μιας δημόσιας διαχείρισης όπου τη χωροθέτηση θα γίνεται με ευθύνη του κράτους και όχι από μία ιδιωτική εταιρεία που θα έχει και τον έλεγχο της επίβλεψης.

  • Εμείς, σε αντίθεση με εσάς, που όπως λέτε βρήκατε στο συρτάρι την μελέτη και απλά την εφαρμόζετε, μπήκαμε μπροστά και κάναμε το αυτονόητο! Ενημερώσαμε τον κόσμο για την επερχόμενη καταστροφή, κάτι το οποίο εσείς το κρύβετε ακόμα.
  • Ο αγώνας μας, είναι αγώνας για όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Εσείς κρατάτε σαν επτασφράγιστο μυστικό το κόστος λειτουργίας και το πόσο θα επιβαρύνει τα νοικοκυριά! Παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις που σας έχουμε θέσει και εμείς αλλά και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Όσο για το ότι είμαστε 5-10 άτομα που λέτε ας βγάλει ο κόσμος τα συμπεράσματά του, μόνος του.

Ρωτάμε:

  • Πώς γίνεται 5-10 άτομα να σταματάνε ένα έργο εκατοντάδων εκατομμυρίων, τρία χρόνια τώρα, με τον αγώνα τους;
  • Πώς γίνεται 5-10 άτομα όπως λέτε να παίρνουν δεκάδες ψηφίσματα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα και μάλιστα από μία Δημοτική Αρχή που είναι κατά βάση υπέρ του έργου;
  • Πώς γίνεται 5-10 άτομα να έχουν στρέψει αυτή τη Δημοτική Αρχή να κάνει αγωγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της χωροθέτησης, να κάνει αυτή η Δημοτική αρχή ασφαλιστικά μέτρα, να κάνει αυτή η Δημοτική Αρχή μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία της Σπάρτης;
  • Πώς γίνεται πέντε δέκα άνθρωποι να κρατάνε ένα μπλόκο μέρα νύχτα για έναν ολόκληρο μήνα, κύριε Νίκα;

Μήπως κύριε Νίκα, στην τελική εσείς είσαστε οι πέντε δέκα άνθρωποι που προωθείτε τις κυβερνητικές εντολές όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά ώστε να μπουκώσετε με εκατομμύρια κέρδη μία χούφτα εταιρείες εις βάρος του κοσμάκη της περιφέρειας σας;

Όσο για το πού πάνε τα λεφτά του Δημοσίου, δηλαδη τα δικά μας λεφτά και τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες σας, κύριε Νίκα, που διατυμπανίζετε όπου κι αν βρεθείτε, ειδικά εμείς, στη νότια Λακωνία, το ξέρουμε πολύ καλά και το έχουμε νιώσει στο πετσί μας!

Και με τα φωτοβολταϊκά και τις ανεμογεννήτριες που προσπαθείτε να γεμίσετε τα βουνά μας και με τον Ευρώτα που είναι κατάμαυρος από τον κατσίγαρο χρόνια τώρα, αλλά και για το συγκεκριμένο έγκλημα που προσπαθείτε να κάνετε στην περιοχή μας, με το να φτιάξετε μία χωματερή σε δασική έκταση, σε περιοχή natura, πάνω ακριβώς από προστατευόμενα ύδατα, πάνω ακριβώς από τη μεγαλύτερη λεκάνη απορροής υδάτων της νότιας Λακωνίας.

Ύδατα που πίνουμε και ποτίζουμε τα χωράφια μας και 400 μ. από το ποτάμι.

Καταλαβαίνουμε όλοι πολύ καλά τι προσπαθείτε να κάνετε και εσείς και οι όμοιοί σας και σάς απαντάμε ότι όσες απειλές και να εκτοξεύεται εναντίον μας δεν θα τα καταφέρετε!

  • Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον αγώνα μέχρι τέλους γιατί αυτός ο αγώνας είναι αγώνας δίκαιος και αφορά την επιβίωσή μας

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να συνεχίσουν να στηρίζουν τον αγώνα μας στο μπλόκο ώστε να μπορέσουμε να αποτρέψουμε αυτό το περιβαλλοντικό και οικονομικό έγκλημα!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις