ΣΠΑΡΤΗ. Συνεδρίασε την Παρασκευή 3/6 το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Π.Ε. Λακωνίας, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στη Σπάρτη.

Τι συζητήθηκε

Όπως αναφέρθηκε, κατά την συνεδρίας που συγκλήθηκε στο πλαίσιο προετοιμασίας για την φετινή αντιπυρική περίοδο, συζητήθηκαν:

  • H ετοιμότητα της Περιφέρειας, στην υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος στην καταστολή δασικών πυρκαγιών.
  • H ετοιμότητα της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης των συνεπειών που προκαλούνται από τις δασικές πυρκαγιές, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο σχετικό σχέδιο της Περιφέρειας, στο πλαίσιο εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξ αιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «Ιόλαος», με έμφαση στις διαδικασίες υλοποίησης της δράσης της οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών.
  • Τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας, βάσει του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδεται καθημερινά κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
  • H ενημέρωση του κοινού για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από δασικές πυρκαγιές.

Συμμετείχαν

Στην συνεδρίαση του ΣΟΠΠ της Π.Ε. Λακωνίας συμμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης, ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Χαντζής, αιρετοί από την πρωτοβάθμια και την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων….

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις