This is where the Laconians of the world meet! A holiday haven and hospitality center!

The new generations of Lakonian expats have one more, good reason to put Laconia back on their holiday schedule. The welcoming, cosmopolitan and authentic Mystras Grand Palace Resort & Spa.

ΛΑΚΩΝΙΑ. Το ελληνικό καλοκαίρι είναι ο σταθμός ζωής όλων. Ιδιαίτερα των ξενιτεμένων που προσδοκούν αυτές τις μοναδικές και αξεπέραστες μέρες του καλοκαιριού. «Προσκύνημα» για τους παλαιότερους και προορισμός για τους νεότερους ομογενείς της Ελλάδας. Ακόμα και τις περιόδους οικονομικής και υγειονομικής κρίσης το ελληνικό καλοκαίρι δεν έπαψε ποτέ να είναι η προσδοκία όλων.

Στη Λακωνία, η ομογένεια κατέχει αρκετές πρωτιές, είτε σε αριθμό, είτε στην επιτυχία και προκοπή, είτε στην ποιότητα των ανθρώπων. Τρείς (τουλάχιστον) γενιές Λακώνων έχουν διαμορφώσει κοινωνία και πολιτισμό, έχουν συμβάλει στη ζωή των χωρών και των ηπείρων που επέλεξαν ή η ζωή τους οδήγησε.

Αυτοί οι ομογενείς είναι που επιστρέφουν, χρόνια τώρα, καλοκαίρια και χειμώνες, στην αγαπημένη τους Λακωνία. Τον τόπο που είναι και θα είναι πάντα ο προορισμός τους.

Στον δήμο Σπάρτης το πλήθος των ομογενών είναι μεγάλο. Οικογένειες σημαντικές, σόγια ολόκληρα, σε Αμερική, Κανάδα, Αυστραλία. Παππούδες, γονείς, παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα. Επιστρέφουν πάντα στις ρίζες τους.

Οι σύγχρονες απαιτήσεις

Οι καταστάσεις και τα πράγματα δεν είναι πάντα ιδανικά, συχνά είναι και δυσχερή και δημιουργούν προβληματισμό. Οι νέες γενιές ακολουθούν μεν αλλά δικαιολογημένα ξεχύνονται στην ελλαδική επικράτεια για τις διακοπές τους αφιερώνοντας στην ιδιαίτερη πατρίδα μόνον τις μέρες της Παναγιάς ή τις μέρες του τοπικού πανηγυριού.

Τα τελευταία χρόνια κάτι σημαντικό έχει γίνει και πολλά έχουν αλλάξει στην υποδοχή και φιλοξενία των αγαπημένων μας από το εξωτερικό.

Στον δήμο Σπάρτης, στον Μυστρά, δημιουργήθηκε το Mystras Grand Palace Resort & Spa του Δημητρίου και Γεωργίας Καλοειδή. Ένας αρχοντικός, φιλόξενος, κοσμοπολίτικος χώρος. Μια «αγκαλιά» που υποδέχεται (και) τους Λάκωνες ομογενείς που βρίσκουν πλέον αυτό που έλειπε για να έρθουν ακόμα πιο κοντά και για πιο πολύ χρόνο, στον τόπο καταγωγής τους και στους ανθρώπους που αγαπούν.

Αλήθεια είναι ότι την τελευταία 10ετία παρατηρήθηκε μικρή χρονικά παραμονή της νέας γενιάς ομογενών γιατί οι συνθήκες διαμονής τους στα μικρά και μεγάλα χωριά τους δεν ήταν κατάλληλες. Ο μεγάλος αριθμός κόσμου τα καλοκαίρια, από το εσωτερικό και το εξωτερικό, τα πεπαλαιωμένα μικρά πατρικά σπίτια αλλά και το γεγονός ότι τους ομογενείς μας συνοδεύουν πλέον φίλοι και συγγενείς από τη νέα ζωή και πατρίδα τους, έκανε δύσκολη την επιλογή των χωριών για πολυήμερες διακοπές.

«Σαν στο σπίτι σου»

Με τη λειτουργία του Mystras Grand Palace Resort & Spa, που αναπτύσσεται (και) με γνώμονα τις ανάγκες των επισκεπτών από το εξωτερικό, διαμορφώθηκε, και είναι πλέον πασίγνωστος, ένας χώρος ορμητήριο διακοπών και εστία φιλοξενίας!

Απ’ εδώ οι φιλοξενούμενοι έχουν άμεση πρόσβαση σε κάθε τόπο καταγωγής τους αυθημερόν και σε ότι αφορά στον δήμο Σπάρτης και δις την ημέρα. Εδώ θα βρουν όλες τις ανέσεις και υπηρεσίες που ορίζει ο σύγχρονος τουρισμός αλλά υπό το πρίσμα της παράδοσης και της λακωνικής φιλοξενίας. Τίποτα δεν λείπει από την αίσθηση που αναπολούν οι παλαιότεροι, μέσα σε αιωνόβιες ελιές και πετρόκτιστα σπίτια, με λακωνικό πρωινό και αυθεντικές εξελιγμένες συνταγές, με τρόπους καλούς και με την δυνατότητα να υποδέχονται κάθε φίλο και συγγενή στους χώρους αναψυχής και εστίασης. Παλαιοί και νέοι εδώ βρίσκουν ότι ζητούν για να χαλαρώσουν, να νιώσουν άνετα, «σαν στο σπίτι τους» αλλά με υπηρεσίες 5 αστέρων, σύγχρονους χώρους, άνεση και ασφάλεια, νιώθοντας κάθε στιγμή ότι είναι στον τόπο τους. Μυρίζοντας τα ίδια αρώματα και βλέποντας τα ίδια χρώματα…

Ορμητήριο διακοπών

Στην καρδιά της Σπαρτιατικής κοιλάδας, δίπλα στον Μυστρά και τη Σπάρτη το Mystras Grand Palace Resort & Spa είναι το ορμητήριο των διακοπών.

Αφετηρία για καθημερινές εξορμήσεις στα χωριά του Ταϋγέτου και του Πάρνωνα. Απ’ εδώ ξεκινάς για να απολαύσεις αυθημερόν, τη Μάνη, το Σκουτάρι, το Μαυροβούνι, το Γύθειο. Απ’ εδώ μπορείς να απολαύσεις μονοήμερη εξόρμηση στη μοναδική Μονεμβάσια. Με κατάλληλο προγραμματισμό μπορείς να περιηγηθείς στα Ιερά Μοναστήρια της περιοχής, στα Μονοπάτια που έχουν ιστορία. Μπορείς να γίνεις κι εσύ μέλος του μεγάλου κοινού στις παραστάσεις και τις συναυλίες του Σαϊνοπουλείου Αμφιθεάτρου. Αν είσαι λάτρης των Πανηγυριών στα κεφαλοχώρια της Σπάρτης απ’ έδω ξεκινάς το δείλι κι εδώ επιστρέφεις το ξημέρωμα.

Φυσικά, πάντα ο Μυστράς και η Σπάρτη σε περιμένουν με τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία, τα μουσεία, την εμπορική αγορά και την ξεχωριστή εστίαση και αναψυχή.

Εστία φιλοξενίας

Μέσα στο το Mystras Grand Palace Resort & Spa έχεις την μοναδική, ίσως, ευκαιρία να συνδυάσεις για την οικογένειά σου ανέσεις και παροχές ευεξίας, αθλητισμού, γαστρονομίας αλλά εδώ μπορείς να υποδεχθείς και τους αγαπημένους σου συγγενείς και φίλους για να ανταποδόσεις αντάξια την φιλοξενία τους. Σε ένα χώρο ξεχωριστό, εστία φιλοξενίας, ανάμεσα σε έναν κόσμο που χαμογελά και σέβεται, που γνωρίζει και προσφέρει, που άγρυπνα φροντίζει και νοιάζεται να νιώσεις «σαν στο σπίτι σου». Φιλοξενούμενος και νοικοκύρης την ίδια στιγμή.

Αυτό είναι μόνον η αρχή

Οι προοπτικές που διανοίγονται είναι ακόμα καλύτερες. Με νέους χώρους, άνετη πρόσβαση, επιπλέον παροχές και υπηρεσίες, αρμονικές επεκτάσεις και εύστοχους συνδυασμούς το Mystras Grand Palace Resort & Spa θα γίνει πλέον το βασικό επιχείρημα της Σπάρτης και της ευρύτερης περιοχής ώστε να αποτελούν προορισμό για κάθε γενιά Λακώνων ομογενών. Δεν είναι τυχαίο ότι οι δημιουργοί αυτής της πρότασης πολιτισμού και τουρισμού, το ζεύγος Καλοειδή είναι ομογενείς και δεν περνά απαρατήρητο ότι το Διοικητικό Τeam του Mystras Grand Palace Resort & Spa - με επικεφαλής τον Λυκούργο Μηνακάκη - όσο διαχειρίζεται το παρόν τόσο οραματίζεται το μέλλον, στις υπηρεσίες τουρισμού και φιλοξενίας, πάντα με λακωνική υπογραφή και αυθεντικό τρόπο.

Η Λακωνία, με επενδύσεις και προτάσεις όπως το Mystras Grand Palace Resort & Spa απαντά στον έντονο ανταγωνισμό της εποχής και της ευρύτερης περιοχής αλλά και στην επιθυμία εκείνων που λατρεύουν τον ευλογημένο τόπο της Σπάρτης και του Μυστρά.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις