ΛΑΚΩΝΙΑ. Η «PHILOXENIA” είναι η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση Τουρισμού στην Ελλάδα. Συμμετέχουν εκθέτες επαγγελματίες του τουρισμού , ταξιδιωτικοί όμιλοι, γραφεία ταξιδιών και κρουαζιέρας, ξενοδοχειακοί όμιλοι, ξενοδοχειακά καταλύματα, ενώσεις τουριστικού ενδιαφέροντος, γαστρονομίας, θεματικού τουρισμού κλπ καθώς και εθνικοί οργανισμοί τουρισμού, οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, περιφέρειες , δήμοι κλπ
Οι εκθέτες στην φετινή «Φιλοξένια» καλύπτουν όλες τις βαλκανικές χώρες με κατ΄ εξοχήν Τουρκία , Βουλγαρία , Σερβία και ακόμα Ιταλία, Κύπρο και Αίγυπτο .

Στην φετινή «Φιλοξένια» συμμετέχει και η Περιφέρεια Πελοποννήσου με δικό της περίπτερο, στο οποίο φιλοξενείται και η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας. Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν παρουσία της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Κεφαλογιάννη στις 13-11 ενώ την περιφερειακή ενότητα Λακωνίας θα εκπροσωπήσει η Σύμβουλος Τουρισμού κύρια Ματούλα Μπελεγρή. Στην έκθεση θα παραβρεθεί και η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα η οποία μαζί με την κ. Μπελεγρή θα παραβρεθούν στο χώρο του περιπτέρου της Πελοποννήσου και θα παρακολουθήσουν τις παράλληλες εκδηλώσεις και συνεδριάσεις που θα γίνουν στα πλαίσια της έκθεσης .

Επίσης θα συναντηθούν με εκπροσώπους του τύπου της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και με καθηγητές και φοιτητές του τμήματος ΜΜΕ του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η προ ετών πραγματοποιηθείσα φιλοξενία στην Λακωνία εκπροσώπων του τύπου της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και καθηγητών από το τμήμα ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απέδωσε καρπούς και υπάρχει εκατέρωθεν πρόθεση να συνεχιστεί με τον προγραμματισμό περαιτέρω συνεργασιών.