ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η διεθνής έκθεση τουρισμού ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ στη Θεσσαλονίκη καθώς πλήθος κόσμου την επισκεπτόταν καθημερινά για να γνωρίσει την ελληνική τουριστική βιομηχανία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το ευρύ κοινό και οι tour operators για το περίπτερο της Λακωνίας το οποίο προσέφερε στον επισκέπτη μέσα από συγκεκριμένα δρώμενα, την δυνατότητα να γνωρίσει τον πολιτιστικό πλούτο, τη φυσική ομορφιά, καθώς και την ιδιαίτερη γαστρονομία, που έχει ως βάση τα ποιοτικά λακωνικά προϊόντα.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προωθώντας το brand name «Μυθική Πελοπόννησος» επενδύει στον τουρισμό, έχοντας στόχο ένα τουριστικό προϊόν σύγχρονο, μοντέρνο, δυναμικό, βασισμένο στη φυσιογνωμία και τα χαρακτηριστικά της περιοχής μας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Τζανετέα, σε δηλώσεις της τόνισε: «…να είναι βέβαιοι ότι όσοι επιλέξουν ως προορισμό την Λακωνία, θα μείνουν εντυπωσιασμένοι, τόσο με τα αξιοθέατα, όσο και με τις παρεχόμενες υπηρεσίες της. Στόχος της αιρετής Περιφέρειας, είναι να δημιουργηθούν τα επόμενα χρόνια δεκάδες «αγαπημένοι» προορισμοί για Έλληνες και ξένους επισκέπτες, προοπτική που εξαρτάται και από τη συνδρομή όλων των συναρμόδιων φορέων, καθώς και των επαγγελματιών του κλάδου».

Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα και οι εντεταλμένες Σύμβουλοι για θέματα τουρισμού κ. Ματούλα Μπελεγρή και κ. Αντωνία Μπούζια, ήταν παρούσες στην έκθεση και είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες και το τουριστικό προϊόν και να συζητήσουν τρόπους συνεργασίας με τους έλληνες και ξένους επαγγελματίες επισκέπτες.