Από τα πιο επιβλητικά και εντυπωσιακά τοπία της Πελοποννήσου, αδιαμφισβήτητα αυτό της Μάνης. Με την άγρια και τραχιά ομορφιά, που δεν συναγωνίζεται με καμία άλλη

ΜΑΝΗ. Εικόνες από «ηλιοκαμένα» πέτρινα κτίρια, που μοιάζουν με προέκταση της λακωνικής γης, συγκλονίζουν τον επισκέπτη, κάνοντάς τον από την πρώτη φορά που θα βρεθεί σε αυτή αμετανόητο λάτρη της.

Ανάμεσα στα χωριά που σίγουρα κεντρίζουν το ενδιαφέρον και η μικρή και ήσυχη Λάγια, στην Ανατολική Μάνη, σε απόσταση 17 χλμ. από την περίφημη Βάθεια και 24 χλμ. από τον Κότρωνα.

Γεμάτη με πυργόσπιτα και πύργους, που όσο πιο ψηλοί είναι άλλο τόσο στενεύουν, κατασκευασμένοι από τους φημισμένους μαστόρους της περιοχής, το καθένα με την δική του ιστορία που χάνεται στο πέρασμα των χρόνων, μοιάζει με χρονομηχανή που ταξιδεύει πίσω στο παρελθόν. Στενά σοκάκια με καλοδιατηρημένους πύργους που συχνά διαδέχονται από εγκαταλελειμμένους ενδείκνυνται για σεργιάνι στο χωριό, από τα περισσότερα σημεία του οποίου η θέα στη θάλασσα είναι μαγευτική.

Τόπος καταγωγής της οικογένειας της «εθνικής σταρ» Αλίκης Βουγιουκλάκη, στα σημαντικότερα αξιοθέατά του η εκκλησία της Αγίας Τριάδας και της Φανερωμένης.

Ειδήσεις σήμερα:

Σοκ! Ο κορονοϊός «κτύπησε» στην καρδιά το Νοσοκομείο Σπάρτης!

Άγρια σκυλιά κατασπάραξαν τον φύλακα στην Ηλεία!

Καραντίνα στην Κορώνη για την κόρη του πλουσιότερου Έλληνα στον κόσμο!

Περιπολικό που πήγαινε σε κλοπή «τράκαρε» σε φανάρι

Πελοπόννησος: Aγορές και ενοίκια ακινήτων! Ποιοι νομοί αντέχουν και ποιοι καταρρέουν!

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Λεωνίδας Γρηγοράκος

Πυρκαγιά καταστρέφει διόροφο σπίτι στο Βραχάτι Κορινθίας (video)